Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/03/2018 13:07:03 - 06/03/2018 13:07:03 - 21376 Okunma

Trakya Üniversiteler Birliği’nin (TÜB) 12. Alt Kurul Toplantısı Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ev sahipliğinde Dardanos Yerleşkesinde yapıldı.

Toplantıya; birliğin dönem başkanlığını yürüten Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin,  Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal’ın yanı sıra alt çalışma gruplarına mensup akademik ve idari personel katıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği kapsamındaki dört üniversitenin gerçekleştirmiş oldukları çalışmaların son derece güzel, sağlıklı ve iyi yönde ilerlediğini belirten Prof. Dr. Süha Özden,  bu çalışmaların birçok kurumun dikkatini çektiğini, bu tür birlikteliklerin içinde TÜB’ün çok verimli ve nitelikli çalışmalara imza attığının altını çizdi.

Rektör Yardımcısı Özden, bu birlikteliğin çok uzun yıllar çok daha sağlıklı bir şekilde bugünden çok daha ileriye taşıyacaklarını belirterek; “Özellikle bulunduğumuz coğrafyanın kalkınmasına ve bu coğrafyayı tercih eden üniversite öğrencilerinin TÜB varlığını hissetmelerine çalışacağız. 12. Alt kurul toplantısının başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, alt kurul toplantısına MEYOK alt gurubunun eklenmiş olmasının faydalı olduğunu belirterek toplantının verimli geçmesi dileğinde bulundu. 

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin ev sahipliğine teşekkür ederek,  TÜB’ün artık kurumsallaştığını ve birlikte güzel işlere imza atıldığını dile getirdi.

Birliğin temellerinin 2012 yılında atıldığını belirten Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin, 12. Alt Kurul Toplantısında çıkacak kararların hayırlara vesile olmasını söyledi. 

TÜB Genel Sekreteri Doç. Dr. Aşkın Koyuncu ise 12. Alt Kurul Toplantısının gündemine ilişkin açıklamalar yaptığı konuşmasında, alt kurul gruplarının çalışmalarını yürüteceği maddelerle ilgili bilgiler verdi.

Trakya Bölgesindeki sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmeleri yakından takip ederek bölgedeki gelişmişliği ve birlik üyesi üniversiteler arasındaki etkileşimi arttırmak için çalışmalar yapan TÜB’ün 12. Alt Kurul Toplantısında şu alt çalışma grupları yer aldı:

TÜB Kataloğu Alt Çalışma Grubu

Dış İlişkiler Alt Çalışma Grubu

Web Sayfası Alt Çalışma Grubu

TÖMER ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Alt Çalışma Grubu

Sosyoekonomik Kalkınma ve Balkanlar Alt Çalışma Grubu

Balkan Oyunları Alt Çalışma Grubu

Balkan Tarihi ve Kültürü Alt Çalışma Grubu

Lisansüstü Öğrenci Kongresi Alt Çalışma Grubu

Kütüphane ve Dokümantasyon Alt Çalışma Grubu

Sosyal, Kültürel ve Spor Alt Çalışma Grubu

MEYOK Alt Çalışma Grubu

Konuşmaların ardından alt çalışma gruplarının gündem maddelerini değerlendirmeleri sonucu oluşturulan raporlar ve etkinlik takvimi, bir sonraki üst kurul toplantısı için imzaya hazırlandı.

Toplantı karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.

TÜB Alt Kurul Toplantısı Çanakkale KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
TÜB 12. Alt Kurul Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.