Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/03/2018 15:02:57 - 08/03/2018 15:02:57 - 7690 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla Üniversitemizin akademik ve idari birimlerindeki kadın yönetici ve çalışanlarla bir araya geldi.

Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN, Merkezin kadın sorunları ile ilgili yürütmüş olduğu çalışma ve etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Sadece çalışma hayatımızda değil, hayatımızın her alanında varlığını hissettiğimiz kadınlarımızın her gün hatırlanması gerektiği görüşündeyim” dedi. Konuşmasına Türkiye’deki akademisyen kadın sayısının Avrupa ülkelerindeki oranlara yakın olduğunu belirterek devam eden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, kadınların bürokrasideki istihdamının ise, Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında geride yer aldığına vurgu yaptı. ŞENGÖRÜR konuşmasının sonunda Üniversitemizde kadın yöneticilerin var olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplantı KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Üniversitemizde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Toplantısı Yapıldı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.