Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
08/03/2018 09:38:05 - 09/03/2018 09:38:05 - 18160 Okunma

Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin “08 Mart Dünya Kadınlar Günü” münasebetiyle düzenlemiş olduğu “Kırklareli’nin Bürokrat Kadınları” konulu panel, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele; kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik-idari personeli ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.   

Panelin moderatörlüğünü Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yeşim CAN yaptı. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT, Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil ÜNSAL ve Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay YENER YILMAZ ise panele konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin açılış konuşmasını Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN yaptı.

Moderatör Öğr. Gör. Yeşim CAN, “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nün anlam ve önemi ile ilgili olarak bilgiler vererek Ülkemizde kadın istihdamı ile ilgili istatistiki bilgiler paylaştı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, paneldeki konuşmasında; üst düzey kadın yönetici sayısını istatistiki verilerle açıklamanın yetersiz olduğuna dikkat çekerek “Ne yapabiliriz?” sorusuna cevap üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Üst düzey yönetici kadınların çalışan diğer kadınların önünü açması gerektiğine değindi. Prof. Dr. ETİ İÇLİ konuşmasını, “Toplumsal hayatta bize atfedilen roller mesleki alanda yükselmemize engel değildir. Kadın isterse başarılı olabilir” diyerek tamamladı.

Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT de 81 il arasında İzmir ve Denizli’den sonra üçüncü kadın sağlık müdürünün Kırklareli’nde olduğunu dile getirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nde üst düzey kademelerde kadınların yer almalarını desteklediğini de söylerine ekleyen Dr. CERİT, öğrencilere kitap okuma ve kariyerlerini geliştirmeleri hususlarında tavsiyelerde bulundu.

Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil ÜNSAL ise, konuşmasında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinde vatandaşlara sunulan hizmetler ile istihdam imkanları konularında bilgiler aktararak günün anlam ve önemine ithafen “annelik ve başarılı çocuk yetiştirme”nin toplumsal kazanımlarından bahsetti.

Panelin son konuşmacısı Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay YENER YILMAZ da yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgiler sunduktan sonra, “Birbirimize cinsiyet ayırımı gözetmeksizin biz olarak baktığımızda böyle günlere ihtiyacımız kalmayacak” dedi.    

Program, panelistlere günün anısına plaket takdim edilmesi ve ardından TEMA Vakfı temsilcilerinin çiçek dağıtımı ile sona erdi.

Panel Kadınlar Günü KLÜ Kadın Bürokratlar

Facebook Twitter Google Plus
Üniversitemizde “Kırklareli’nin Bürokrat Kadınları” Konulu Panel Düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.