Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/03/2018 17:57:51 - 08/03/2018 17:57:51 - 13326 Okunma

Üç yıllık bir araştırma sürecinin ardından Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü katkılarıyla çekilen ve 1912 Ekim ile 1913 Mart tarihleri arasında yaşanan büyük dramlara sahne olan Edirne kuşatmasını konu alan"İki Nehir Arasında Edirne 1913" isimli belgesel filminin ilk gösterimi, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından Rektörlük Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte gerçekleştirildi. Ardından Belgeselin Yönetmeni  Ünal ÜSTÜNDAĞ, Üniversitemiz öğrencileriyle söyleşi yaptı. 

Etkinliğe; Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk DOĞAN, bölüm akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. 

Söyleşide, Yönetmen Ünal ÜSTÜNDAĞ belgesel yapımı süreci hakkında bilgiler verdi. Balkan Savaşı’nın 100. Yıldönümü dolayısıyla uluslararası katkılarla yapılan pek çok çalışma ve etkinliğin yüzeysel kalması ve kendisinin bu konuda detaylı bir proje yapmak istemesi ile belgeseli çekme sürecinin başladığını belirtti. Başlangıçta fon bulamaması nedeniyle projeyi rafa kaldırmak zorunda kaldığını ifade eden ÜSTÜNDAĞ, 3 yıl sonra Kültür Bakanlığı’nın desteği ile belgeseli tamamladığını dile getirdi. Konuşmasının sonunda sinema ve belgesel sektörünün içinde bulunduğu sıkıntılara değinen ÜSTÜNDAĞ, özellikle sosyal bilimler alanındaki öğrencilerimize bu alanda çalışma ve bu işlere eğilme tavsiyesinde bulundu.

Etkinlik, soru-cevap kısmının ardından Tarih Bölümü başkanı Yrd. Doç. Dr. Faruk DOĞAN’ın Yönetmen Ünal ÜSTÜNDAĞ’a günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.

KLÜ Ünal Üstündağ Tarih Konferansları Belgesel

Facebook Twitter Google Plus
"İki Nehir Arasında Edirne 1913"
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.