Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/03/2018 16:36:48 - 09/03/2018 16:36:48 - 13289 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İlimizde aile ve kadın odaklı faaliyet gösteren kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının müdür ve yöneticilerini makamında ağırladı.    

Ziyarete; Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Serpil ÜNSAL, Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay YENER YILMAZ, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Yardımcısı Remziye ALGIN, Kadın Sığınma Evi Müdürü Birsen GÖMLEKÇİ, Üniversitemiz Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur KARAASLAN ve yönetim kurulu üyeleri, İl Sağlık Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Hacer YERLİKAYA, Kırklareli Kadın Girişimcileri Derneği Başkanı Cemile ÖZEKER ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarında görev yapan kadın yöneticiler katıldı. 

“08 Mart Dünya Kadınlar Günü”nde yapılan anlamlı ziyarette; kadın sorunlarının çözümü konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak ve kadın sorunlarını geniş kitlelere duyurmak amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Üniversite olarak İlimize faydalı olabilmek ve toplum sorunlarına çözümler üretmek amacıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak Sosyal Sorumluluk Projeleri gerçekleştirmeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Kadınların yetiştirdikleri nesillerle huzurlu ve sağlıklı bir toplumun mimarları olduklarını ifade eden ŞENGÖRÜR; konuşmasına şöyle devam etti: “Kadının sosyal, kültürel, iktisadi ve siyasal alanlarda güçlendirilmesi toplumsal kalkınmanın en önemli şartlarındandır. Ben, hem şahsım adına hem de Üniversitemizin tüm birimleri adına kadın sorunlarının çözümü için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz, nazik ziyaretleri ve Üniversitemizde düzenlenen “Kırklareli’nin Kadın Bürokratları” konulu panele sunmuş oldukları katkılardan ötürü konuklarına teşekkür etti.

ziyaret KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.