Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
12/03/2018 14:34:54 - 13/03/2018 14:34:54 - 11832 Okunma

Üniversitemiz Toplumsal Araştırmalar Kulübü, Tiyatro kulübü ve Dans Kulübü tarafından düzenlenen “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Programı”, Üniversitemiz Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Toplumsal Araştırmalar Kulübü akademik danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ayşe ALİCAN ŞEN, kadın hakları mücadelesinin insan olmanın, birey olmanın ve vatandaş olmanın gerektirdiği bir mücadele olduğunu vurguladı. Buna rağmen kadınların toplumsal hayatın her alanında eşit bir şekilde katılımı konusunda yasal bir engel olmamasına karşın defacto olarak ayrımcılıkların devam ettiğini belirtti.

Özellikle de cinsiyetçi söylem dilinin eğitim, iş, siyaset ve toplumsal hayata katılım noktasında kadını ikincilleştirdiğini ifade eden ALİCAN ŞEN kadınların siyaset, iş dünyası gibi kamusal alanlarda ve idari pozisyonlarda giderek daha fazla görünürlük kazanmalarının “erkekler tarafından bahşedilmiş bir lütuf”  olarak sunulmasının da var olan kazanımlara gölge düşüren bir sonuç ürettiğine dikkat çekti. Son günlerin önemli bir sorunu olan kadına yönelik şiddet ve cinsel istismar konusuna da değinen ALİCAN ŞEN, kamu görevlileri başta olmak üzere konuyla ilgili tüm aktörlerin daha bilinçli ve planlı bir şekilde mücadele hedefli faaliyetlere odaklanmalarının gerekliliğine vurgu yaparak konuşmasını bitirdi.  

Programda sosyoloji bölümü öğrencileri, “Flört Şiddeti”, “Üniversite Öğrencilerinin Namus Algısı” ve “Çalışma Yaşamında Kadının Karşılaştığı Sorunlar” konularında yapmış oldukları araştırmalarının sunumunu gerçekleştirdi. Sunumun ardından Tiyatro kulübü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla hazırlanan tiyatro oyunu sergilendi. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan dünya kadınlar gününün anlamı ve önemine ilişkin sokak röportajı ve “erkeklik algısı” üzerine öğrencilerin kısa filmlerinin gösterimi gerçekleştirildi. Üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrencilerin hazırlamış olduğu “kadın temalı” türkülerin seslendirildiği müzik dinletisinden sonra Dans Kulübü’nün hazırlamış olduğu tango gösterisiyle program sona erdi.

8 Mart Kadınlar Günü Sosyoloji Bölümü Toplumsal Araştırmalar Klübü

Facebook Twitter Google Plus
8 Mart Kadınlar Günü Öğrenci
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.