Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/03/2018 21:17:25 - 15/03/2018 21:17:25 - 8133 Okunma

Kazak Türklerinin İstiklâl ve istikbâl şairi Mağcan CUMABAY, doğumunun 125. Yılında Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından düzenlenen konferans ve film gösterimi ile anıldı.

Etkinliğe; Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent BAYRAM, Bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Hasan Zan Salonunda gerçekleştirilen konferansın konuşmacısı Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul KARAKUŞ, “Uzaktaki Yakınımız: Mağcan CUMABAY” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Konferans kapsamında Dr. Öğretim Üyesi KARAKUŞ konuşmasına 12 Mart tarihinin aynı zamanda Mağcan CUMABAY’ın “Uzaktaki Kardeşime” şiirinin muhataplarından birisi olan Mehmet Akif tarafından yazılan İstiklal Marşı’nın kabul yıl dönümü olduğu hatırlattı. 

Mağcan’a “Uzaktaki Yakınımız” diye hitap eden KARAKUŞ; şairin hayatı, eserleri, etkilendiği şahsiyetler ve öğrenim gördüğü okullar hakkında bilgi verdi. Şairin; vatan ve toprak sevgisi, cesaret, Türklük bilinci, tarih bilinci, özgürlük tutkusu, merhamet ve empati gibi konularda kaleme aldığı şiirlerinden örnekler sundu.

Etkinlik, “Mağcan CUMABAY” konulu film gösterimiyle sona erdi.

Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KLU

İçerik bulunamadı.

Konferans ve Film Gösterimi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.