Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/03/2018 01:21:49 - 16/03/2018 01:21:49 - 11607 Okunma

Üniversitemiz Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Uluslararası Öğrenci Kulübü tarafından "Kültür Gecesi" etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Üniversitemizin uluslararası öğrencileri, yöresel kıyafetleriyle halk oyunlarını tanıttı.

Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dış İlişkiler Koordinatörü Neriman HOCAOĞLU BAHADIR, Uluslararası İlişkiler Kulübü hakkında bilgiler paylaştı. Kulübün 300'den fazla üyesi bulunduğuna değinen HOCAOĞLU BAHADIR, amaçlarının uluslararası öğrencilerin birbirlerini tanıyıp kaynaşmaları olduğunu kaydetti.  

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ise; öğrenci kulüpleri vasıtasıyla düzenlenen etkinliklerde öğrencilerin araştırmacı niteliklere sahip, kendine güvenen, girişimci ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmeleri için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

Uluslararası öğrencilerin bu tür etkinlikler düzenlemesinden ötürü ayrı bir keyif aldıklarını da ifade eden Prof. Dr. MUSAOĞLU; kültür, medeniyet ve uluslararası ilişkilerin bu etkinliklerle güçlendiğine dikkati çekti. MUSAOĞLU, diğer öğrencilerle daha iyi kaynaşabilmeleri için uluslararası öğrencilere Türkçeyi çabuk öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Konuşmaların ardından öğrenciler, sinevizyon aracılığıyla ülkelerini tanıttı. Etkinlikte Türkmenistan, Özbekistan, Moldova, Afganistan ve Endonezya’dan gelen öğrencilerimiz hazırladıkları yöresel halk oyunları gösterilerini sundu.

Uluslararası Öğrenciler KLÜ Kültür Gecesi

Facebook Twitter Google Plus
Uluslararası Öğrencilerimiz Kültürlerini Tanıttı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.