Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/03/2018 17:46:08 - 16/03/2018 17:46:08 - 9006 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesinin aylık olarak düzenlediği konferanslar serisinin ikincisi 15.03.2018 tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Program, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Gökdemir’in Kuran tilaveti ve sonrasında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI’nın selamlamaları ile başladı.

Prof. Dr. Şinasi GÜNDÜZ, sunumunda dinsel inançların ve geleneklerin herhangi bir şiddet eylemini destekleyici bir unsur olarak ele alınmasının aslında bir paradoks olarak görülmesi gerektiğini ifade etti ve şiddetin ardındaki sosyal, siyasal, tarihsel ve ekonomik faktörlerin ihmal edildiğini belirtti.

Dinlerin genel olarak şiddeti ve cana kıymayı kendi öğretilerine aykırı ve gayrı ahlaki bir davranış olarak nitelediğine dikkat çeken GÜNDÜZ, dinsel inanış ve geleneklerin şiddet eylemlerini meşrulaştırmak için bir araç olarak kullanıldığını vurguladı.

GÜNDÜZ, son zamanlarda özellikle İslam ve Müslümanlar üzerinden İslamofobik yaklaşımlarla yürütülen tartışmalarda bir din olarak bütünüyle İslam’ın ve İslami değerlerin şiddet üreten bir gelenek şeklinde gösterilmeye çalışıldığına değinerek, bunun medyatik dezenformasyon ile üretilmeye çabalanan neo-oryantalist İslam ve Müslüman imajı çabalarının bir parçası olduğunu dile getirdi.

Program soru cevap kısmının ardından plaket takdimi ile sona erdi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Din ve Şiddet

Facebook Twitter Google Plus
İlahiyat Fak
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.