Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
19/03/2018 10:40:24 - 19/03/2018 10:40:24 - 11032 Okunma

“18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 103’ncü Yılı ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla önce Kırklareli Şehitliğinde, daha sonra da Rektörlük Kültür Merkezi’nde anma törenleri düzenlendi.

Gerçekleştirilen törenlere; Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, eşi Ayşe ÇİFTÇİ Hanımefendi, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi GÜNDOĞDU, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay A. Cihan UZUN,  Kırklareli Belediye Başkan Vekili Mehmet GİDER, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Emniyet Müdürü Erkin ADALAR, İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Kadir OĞUZ, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, şehit ve gazi yakınları, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kırklareli Şehitliğindeki anma töreni, Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Merasim Takımı tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Şehitlik Defteri’ni imzaladı. Ardından Vali ÇİFTÇİ ve il protokolü, şehit kabirlerini ziyaret edip dua okudu ve karanfil bıraktı. Şehitlikteki programın tamamlanmasından sonra Kırkşehitlik Anıtı ziyaret edildi.

Anma töreni Kırklareli Kültür Merkezi’nde Kırklareli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin hazırladıkları program ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu anma programında, Kırklareli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelenen oratoryo, katılımcılar tarafından beğeni ile izlendi.

Program sonunda Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından; Şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Göktan ÖZÜPEK, Şehit Polis Memuru Nefize ÖZSOY ve 15 Temmuz Gazisi Kadir ALTINTAŞ’a verilen Devlet Ödünç Madalyalarını ailelerine taktim etti.

Program sonunda Vali ÇİFTÇİ ve beraberindekiler, Kırklareli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin düzenlediği “Öğrenci Gözüyle Çanakkale” temalı resim sergisini gezdiler.

18 Mart Çanakkale

Facebook Twitter Google Plus
“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.