Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2018 10:41:28 - 21/03/2018 10:49:22 - 12482 Okunma

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öncülüğünde “Türkiye’nin AB Perspektifinde Güncel Konular ve Gelişmeler” konulu panel İİBF 4 no’lu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele; İİBF Fakültesi akademik ve idari personeli ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Haluk KABAALİOĞLU yaptı. İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem NAS, İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan KİLİT ve İKV Araştırma Müdürü Çisel İLERİ ise panele konuşmacı olarak katıldılar.

Açılış konuşmasını İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR yaptı.

Moderatör Prof. Dr. Haluk KABAALİOĞLU konuşmasına Avrupa Birliği konusunda Kırklareli Üniversitesi’nde yapılan çalışmalardan memnuniyet duyduğunu belirterek başladı. Konuşmasında Türkiye’nin geçmişten günümüze Avrupa Birliği ile ilişkilerine kısaca değinen Prof. Dr. KABAALİOĞLU, Gümrük Birliğinin önemine vurgu yaptı ve Türk sanayisinin gelişmesinde Gümrük Birliğinin büyük katkısı olduğunu ifade etti.

İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem NAS, Türkiye ve Avrupa Birliği hakkında temel meseleler ve güncel sorunlar ile ilgili bilgiler aktardı. Doç. Dr. NAS, konuşmasının sonunda aktardığı bilgileri destekleyici olarak Avrupa’nın gelecekteki olası şeklini gösteren bir harita gösterdi.

İKV Strateji ve İş Geliştirme Müdürü Gökhan KİLİT, Türkiye ve AB Gümrük Birliğinin Güncellenmesi konusunda ortaya çıkan sorunların altını çizdi. KİLİT, konuşmasında tarım ekonomisinde coğrafi işaretlerin son derece önemli olduğunu ifade ederek, “Coğrafi işaretli ürünlerimiz AB pazarında rekabet gücümüzü arttıracaktır.” dedi.

Panelist İKV Araştırma Müdürü Çisel İLERİ ise, AB fon programları ve bu programlardan yararlanma olanakları hakkındaki bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. Çisel İLERİ, son dönemlerde ülke olarak İPA fonlarında ciddi sıkıntı yaşadığımızı da aktardı.

Panelin sonunda Rektör Yardımcımız PROF. Dr. Neziha MUSAOĞLU, panelistlere katılımlarından dolayı plaket takdim etti.

KLU Türkiye AB İlişkileri Panel İKV

Facebook Twitter Google Plus
TR -AB Politikasında Güncel Sorunlar
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.