Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2018 09:08:57 - 22/03/2018 09:08:57 - 11464 Okunma

Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KADAM) ile Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) Derneği tarafından Hasan Zan Konferans Salonu’nda “Türk Dış Politikasında Güncel Sorunlar” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Trakya Üniversitesi Balkan Araştırmaları Enstitüsü Dr. Öğretim Üyesi Ali  HÜSEYİNOĞLU ve Kırklareli Üniversitesi İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem EKŞİ konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Türkiye Uluslararası İlişkiler Çalışmaları (TUİÇ) Derneği Kırklareli Üniversitesi temsilcisi Nehir SAMİ yaptı.

Dr. Öğretim Üyesi Ali  HÜSEYİNOĞLU, konferansta “Türk Dış Politikasında Batı Trakya Türklerinin Yeri ve Önemi” başlıklı sunumunu katılımcılara aktardı. HÜSEYİNOĞLU sunumunda, Batı Trakya Türklerinin Yunanistan’da emperyal bir azınlık olduğuna vurgu yaparak Batı Trakya’nın %84’ünün Lozan Barış Görüşmelerinden 1 sene önce Türklere ait olduğunu gösteren ve Batı Trakya “Türklere aittir” ifadesinin yer aldığı haritayı paylaştı.

İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem EKŞİ ise, Türkiye-Suriye sorununun kırılma ve dönüm noktaları ile ilgili bilgiler sundu.

Konferans soru cevap bölümü ve plaket takdimi ile son buldu.

Türk Dış Politikası Konferans KLU TUİÇ

Facebook Twitter Google Plus
Türk Dış Politikasında Güncel Sorunlar Konferans
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.