Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
21/03/2018 20:32:31 - 21/03/2018 20:32:31 - 16537 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında yürütülen "Gökkuşağı Düşler Atölyesi" Projesi, Rektörlük Kültür Merkezi’nde 21 Mart 2018 Çarşamba günü sahnelenen defile etkinliği ile sona erdi.

Etkinliğe; Kırklareli Vali Yardımcısı Vekili Murat EREN, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN, Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ertuğ CAN, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Şahin DEĞER, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Serpil ÖNER, proje ile özel gereksinime ihtiyaç duyan çocukların sosyal yaşamdaki engelleri aşabilmeleri, kendilerini ifade edebilmeleri, topluma aktif ve eşit katılımlarının sağlanarak toplumsal bilincin uyandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Üniversite öğrencilerinin özel gereksinimli çocukların sorunlarıyla ilgili farkındalıklarını artırarak onların sosyal sorumluluk bilinçlerini güçlendirmenin ve özel gereksinimli çocukların daha fazla sesinin duyurulmasının da projenin temel amaçları arasında yer aldığını belirten ÖNER; “Proje kapsamında Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi’ndeki 25 çocuğun hayal ettiği süper kahraman ve masal kahramanı kostümleri Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi 2. sınıf öğrencilerimiz tarafından üretilmiştir. Projenin ilk aşamasında üniversite öğrencilerimiz ile çocuklarımızın kaynaşması için 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kahvaltı etkinliği ve şubat ayı içerisinde Atatürk Evi ve Kent Kültür Evine kültür gezisi düzenlenerek  iki taraf arasında bağ oluşması sağlanmıştır. Ardından hayallerin gerçeğe dönüşmesi için gerekli reel adımların atılmasıyla mutlu sona gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Murat AŞIM ise, Down sendromunun, vücut hücresinde fazladan bir kromozom bulunması sebebiyle ortaya çıkan genetik bir durum olduğunu ve bir hastalık olmadığını belirterek başladığı konuşmasında; “Down sendromlu bireyler bu farklılıkları ile bizlere Allah'ın emanetidirler. Down sendromlu bireyler, doğumdan itibaren başlayan düzenli ve disiplinli eğitim ve çalışmalar sonunda sosyal yaşamda yer edinebilirler. İnsani değerleri yüksek olan, yürekleri sevgi dolu, içlerinde kötülük olmayan, yalan nedir bilmeyen Down sendromlu bireyleri topluma kazandırmak, onları hayata bağlamak tüm kesimlerin ortak sorumluluğudur. Onlar bizim vazgeçilmez ve ayrılmaz parçalarımızdır. Onlarla birlikte yaşıyoruz ve farkındayız” dedi.

AŞIM, Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak down sendromlu bireylerin hayata sıkı sıkı sarılmaları ve toplumdan izole olmamaları adına Bakanlıkları ile koordineli şekilde Rehberlik ve Araştırma Merkezlerimizde ve Özel Eğitim Kurumlarında çalışmalarına devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Etkinlikte konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Üniversitesi olarak Sosyal Sorumluluk Projeleri gerçekleştirmeye ve bu doğrultuda adımlar atmaya devam edeceklerini vurgulayarak, Projenin Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şehit Mutlucan Kılıç Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde eğitim gören özel gereksinimi olan çocukların gelişimlerine destek olduğunu söyledi. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bu çocuklarımız, hayallerinde ve düşlerinde elbiseler tasarladılar. Düşlerini gerçekleştirmede mücadeleden asla vazgeçmediler. Azim gösterdiler ve başardılar. Ben, Projenin ana unsuru olan bu 25 çocuğumuzu yürekten tebrik ediyor ve gelecek yıl daha fazla çocuğumuzun hayallerine umut olmayı diliyorum.”

ŞENGÖRÜR, konuşmasını; “Bugün ‘21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’. Bu vesileyle down sendromlu bireylere ve değerli ailelerine güzel bir hayat diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diyerek tamamladı.  

Vali Yardımcısı Murat EREN ise, konuşmasında Down sendromu farkındalığının artırılması gerektiğini belirterek, özel çocuklara gereken saygı ve sevginin gösterilmesinin önemine değindi. Down sendromlu bireylerin eğitim ve sosyalleşme çalışmalarını önemsediklerini ifade eden EREN, bu konuda herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesinin gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tasarladıkları kıyafetleri, yüksekokul öğrencileri eşliğinde defilede sergiledi. Büyük beğeni toplayan defile etkinliği, projede görev alanlara hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Proje Defile KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Defile Gösterisi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.