Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/03/2018 16:24:04 - 23/03/2018 16:24:04 - 13214 Okunma

Endonezya, Airlangga Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Mohammad NASİH ve beraberindeki heyet 22 Mart 2018 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ü ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleştirilen görüşme sonrasında iki üniversite arasında akademik işbirliği anlaşması imzalandı.

Endonezya’nın önde gelen yükseköğretim kurumlarından Airlangga Üniversitesi heyetinde Rektör Prof. Dr. Mohammad NASİH’in yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Djoko SANTOSO, üniversite Genel Sekreteri Koko SRIMULYO, Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Ni Nyoman Tri PUSPANINGSIH, Biyoloji Bölümünden Prof. Dr. Hery PURNOBASUKI ve Başkonsolosu Yardımcısı Iwan MULYATNO yer aldı. İmza töreninde Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR ve Öğr. Gör. Mehmet Fatih ÇÖMLEKÇİ de hazır bulundu.

İmzalanan akademik işbirliği protokolü ile ilgili açıklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR,  Airlangga Üniversitesi ile yaptıkları protokolden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Üniversitemizde uluslararası statüde 68 Endonezyalı öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Endonezya’dan bir üniversite ile ilk defa akademik işbirliği anlaşması imzalıyoruz. Endonezya’dan bizzat gelip bizi ziyaret etmeniz, bizleri onurlandırdı. Ümit ederim ki bu ilişkimiz sonsuza dek sürer” dedi.

Protokolün içeriğiyle ilgili bilgiler de paylaşan ŞENGÖRÜR; “Protokol kapsamında akademisyen, personel ve öğrenci değişimi, ortak projeler yürütme, akademik yayınlar yapma, bilimsel kongre ve sempozyumlara ortak katılım gibi faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tabi, akademik ilişkilerin yanında Türkiye ve Endonezya arasındaki kültürel ilişkilerin de gelişmesine katkı sunacağız. Protokolün her iki üniversite için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Airlangga Üniversitesi Rektörü Rektörü Prof. Dr. Mohammad NASİH ise; Kırklareli ve Kırklareli Üniversitesi’nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek üniversiteleri hakkında bilgiler verdi. Kırklareli Üniversitesi’nde Endonezyalı öğrencilerin eğitim görmesinden ötürü gurur duyduklarını söyleyen Prof. Dr. NASIH, “İmzalayacağımız anlaşma ile bilime ve eğitime katkı sağlayacağımıza inanıyorum. İki üniversitenin birbirine katacağı çok şey olduğunu düşünüyor, Protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Tören sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ve Airlangga Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad NASİH birbirlerine hediye takdiminde bulundular.

Akademik işbirliği protokolü imzalanmasının ardından Dış İlişkiler Koordinatörlüğü personeli Öğr. Gör. M. Fatih ÇÖMLEKÇİ, Endonezya Airlangga Üniversitesi heyetine Üniversitemizi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Daha sonra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, heyete Mühendislik Fakültesi Laboratuvarını gezdirerek, Üniversitemizin gelişimi ile ilgili bilgiler verdi. 

Endonezya İşbirliği KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Endonezya Airlangga Üniversitesi İle Akademik İşbirliği
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.