Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/03/2018 12:59:58 - 23/03/2018 12:59:58 - 10117 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği tarafından “Bilim ve Sanayide Kadın” konulu panel düzenlendi.

Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Evren ÇAĞLARER, paneli düzenlerken aklında hiçbir zaman cinsiyetçi bir ayrım olmadığını belirterek “Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile Kırklareli Üniversitesi öğrencileri arasında köprü kurmak istiyoruz” dedi.

Dr. Öğretim Üyesi Arzum IŞITAN, “Bilim ve Sanayide Kadın: Mühendislikte Kadın” başlıklı sunumunda mühendisliğin erkek işi olarak algılanması sebebiyle fakültelerde kız öğrenci sayılarının artmadığı sorununa dikkat çekti ve “Biz bugün bu algıyı kırmak için buradayız” diyerek konuşmasına devam etti. IŞITAN sunumunda, sanayide çalışmakta olan kadın mühendislerin hayatından kesitler sunarak kadın meslektaşlarının başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaştı.

Panelde konuşan KOSGEB il müdürü Mahmut ÖZKAYA, KOBİ’lere ve yeni iş kuran girişimcilere sundukları imkânlar ile ilgili bilgi verdi. ÖZKAYA konuşmasında, meslek seçiminde cinsiyetin önemli olmadığını belirtti ve “Cinsiyetten ziyade insan kendisini tanımalı, yeteneklerini keşfetmeli ve aldığı eğitim doğrultusunda kendi doğasına uygun olan işi keşfetmeli” dedi.

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kırklareli İl Müdürü Muzaffer AKGÜL ise, “Kadının bulunduğu her yer daha temiz ve düzenli” diyerek kadınların her alanda olduğu gibi sanayide de yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Panelin ardından öğrenciler, Dr. Öğretim Üyesi Arzum IŞITAN’a Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin sunduğu imkânlar ve merak ettikleri diğer konular ile ilgili sorular sordu.

Etkinlik plaket takdimi ile son buldu.

Teknoloji Fakültesi Bilim ve Sanayi KLU Panel

Facebook Twitter Google Plus
Bilim ve Sanayide Kadın Paneli
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.