Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
23/03/2018 01:35:37 - 24/03/2018 01:35:37 - 9950 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği tarafından “Fabrika Yönetimi & Organizasyonda Üretim Planlama” konulu konferans düzenlendi. 212 No'lu derslikte gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak, Otomotiv ve Beyaz Eşya Sektörleri için üretim yapan Farel Plastik Üretim & Planlama Müdürü Ferdi ERCAN katıldı.

Mekatronik Bölümü öğrencilerine yaptığı sunumunda ilk olarak özgeçmişi ve çalıştığı kurum hakkında bilgiler veren ERCAN, öğrencilerimize bir işi yaparken gerçekten kendilerini vererek, sıkıntıları geride bırakarak yapmaları gerektiğini, ancak o şekilde verimli olunabileceğini söyledi. Çalıştığı kurumdan örnek veren ERCAN, Ar-Ge merkezi kuracak kapasiteye sahip olmalarına rağmen sorunlarını çözmeden bu işe soyunmadıklarını ve 5 yıl beklediklerini anlattı. Bu bekleme süreci sonunda kurulan Ar-Ge merkezlerinin bu yıl iki patent başvurusu olacağını da ilave etti.

İş yaşamında problemini söyleyen insanların susturulmayıp dinlenmesini ve bunların süzülerek pozitif sonuçlar elde edilmesinin ve dolayısıyla problemlerin yerinde çözülmesinin öneminden bahsetti.

Sunumunun sonunda Megatrends - Yeni teknolojiler, gelişimin güncel duruma adaptasyonu ve geleceği bugünden şekillendirme başlıklarına yer veren ERCAN Endüstri 4.0 kavramına değinerek bu süreçte üretimin gelişmiş ülkelere geri dönüş yapacağı ve bu trendin kaçırılması halinde katma değerin daha büyük kısmının kaçacağı uyarısında bulundu.

 

Etkinlik soru cevap bölümü ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Evren ÇAĞLARER’in Ferdi ERCAN’a plaket takdimi ile son buldu.

Teknoloji Fakültesi Üretim Planlama Endüstri 4.0 KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Fabrika Yönetimi & üretim Planlama
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.