Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
06/04/2018 12:45:58 - 06/04/2018 12:45:58 - 12577 Okunma

Üniversitemiz ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü arasında “Minik Eller Yıkansın, Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini” Projesi İşbirliği Protokolü, 05 Nisan 2018 Perşembe günü imzalandı.

Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen törende işbirliği protokolü, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT tarafından imzalandı.

Törende Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Dr. Göksel VATANSEVER, Kırklareli Ağız ve Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Hüseyin TOPÇUOĞLU, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Buket AŞKIN ve Öğretim Görevlisi Nilüfer ÇEKEN de hazır bulundu. 

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, törende yaptığı konuşmada bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan projenin temel amacının Kırklareli merkez ve ilçelerinde eğitim gören ilkokul 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine doğru el yıkama ve diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak olduğunu ifade etti.

Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerinde vazife alarak sahada tecrübe kazanıyorlar

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı öğrencilerinin projede aktif olarak görev alacağını belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konuşmasına şöyle devam etti: “Projemiz, iki kurumu ortak bir hedefte birleştiriyor. Öğrencilerimiz sosyal sorumluluk projelerinde vazife alarak sahada tecrübe kazanıyorlar. Bu proje, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile hayata geçirdiğimiz ilk proje olmadığı gibi son proje de olmayacak. Üniversite olarak Sosyal Sorumluluk Projelerini çok önemsiyoruz. İnşallah bu projenin devamı da gelecektir. Yeni sosyal sorumluluk projelerinde yer almaktan büyük memnuniyet duyarız. Toplumun bilinçlenmesi ve aydınlanmasında henüz dokunmadığımız hususlar varsa birlikte o dokunuşu yaparız ve böylece topluma karşı olan sorumluluğumuzu yerine getiririz.

Gerçekleştireceğimiz proje vesileyle; İl Sağlık Müdürü Sayın Çiğdem CERİT’e, Kırklareli Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Dr. Göksel VATANSEVER’e, Kırklareli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Hüseyin TOPÇUOĞLU’na, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Buket AŞKIN’a ve projede emeği geçen herkese desteklerinden dolayı teşekkür ediyor, projemizin hayırlı olmasını ve başarılı bir şekilde tamamlanmasını diliyorum.”

Sağlıklı yaşam kültürünün çocukluk döneminden başlaması ve tüm hayat boyunca devam etmesi çok önemli

İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT ise, konuşmasında Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğü ile böyle bir projeye imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları kaydetti: “Sağlıklı yaşam kültürünün çocukluk döneminden başlaması ve tüm hayat boyunca devam etmesi çok önemli. Doğru diş fırçalama ile doğru el yıkama teknikleri bizim bilmemiz ve doğru bir şekilde yapmamız gereken işlemler. Biz, bu alışkanlıkları çocuklarımıza kazandırabilmek için böyle bir işbirliğine imza atacağız. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin sağlık birimleri ile ortaklaşa çalışması öğrencilerin mesleki gelişimlerine, eğitimlerine ve kişisel gelişimlerine de katkı sağlayacak.

Bu çalışma ile küçük çocuklarda diş hekimine gitme korkusunun bir nevi önüne geçmiş olacağız. Gelmek istediğimiz nokta çocukların herhangi bir fobi olmadan diş hekimine gidip diş sağlığını muayene ettirmesi. Projenin hedef kitlesi olan çocuklarımızın bu bilince ulaşacağına inanıyorum ve protokolümüzün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Projenin başarıya ulaşacağına inanıyorum ve projede verecekleri destekten ötürü başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR olmak üzere Kırklareli Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerine ve öğrencilerine teşekkür ediyorum.

İşbirliği Protokol

Facebook Twitter Google Plus
İşbirliği Protokolü İmza Töreni
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.