Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
07/04/2018 22:07:05 - 09/04/2018 22:07:05 - 9014 Okunma

4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı, Tetova Devlet Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 30-31 Mart 2018 tarihinde Makedonya’nın Tetova (Kalkandelen) şehrinde gerçekleştirildi. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Makedonya, Romanya, Sırbistan ve Türkiye’den çok sayıda üniversitenin Rektör ve Rektör Yardımcılarının katıldığı toplantıda üniversitemizi Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU temsil etti.

Toplantı’nın açılış konuşmasını ev sahibi üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Vullnet Amet yaptı. Toplantı’nın birinci oturumunda Tetova Üniversitesi tanıtıldı ve Balkan Üniversiteler Birliği’nin faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Toplantı’nın ikinci günkü sabah oturumunda katılımcı üniversitelerin rektörleri ve rektör yardımcıları tarafından Balkan Üniversiteler Birliği’nin mevcut durumu gözden geçirildi ve yeni başvurular değerlendirildi. Ardından yapılan devir-teslim töreni ile Selanik Aristotales Üniversitesi Rektörü Pericles A. Mitkas, Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni dönem başkanlığını devraldı. İkinci oturumda, birliğin akreditasyon sorunları konuşuldu ve Balkan Üniversiteler Birliği’nin taslak tüzüğü müzakere edildi. Aynı zamanda toplantıda, 2018-2019 döneminde yapılacak olan faaliyetlerin planlaması da yapıldı.

Toplantının sonunda Selanik Aristotales Üniversitesi’nden sonra dönem başkanlığının Bükreş Üniversitesi tarafından üstlenilmesine karar verildi.

Balkan Üniversiteler Birliği Tetova KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
4. Balkan Üniversiteler Birliği Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.