Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/04/2018 17:11:37 - 09/04/2018 17:11:37 - 17122 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Trakya Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri başladı.

Üniversitemizde geleneksel hale gelen Kariyer Günleri, toplam 90 etkinlik ile 09 – 13 Nisan tarihlerinde 5 gün boyunca devam edecek. Kariyer Günleri kapsamında merkez ve ilçe yerleşkelerimizde kariyer temalı 71 adet konferans ve panel organize edildi. Gerçekleştirilecek panel, seminer ve konferanslar vasıtasıyla Türkiye'nin önemli şirketlerinden üst düzey yöneticiler ile alanında uzman konuşmacılar ve kariyer uzmanları öğrencilerimize bilgi, beceri ve tecrübelerini aktaracak.

Kariyer günleri kapsamında 09 Nisan tarihinde tertip edilen “Kariyer Yolu Olarak Girişimcilik” konulu seminer öncesinde bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, amaçlarının öğrencilerin kariyer yolculuklarında minik dokunuşlarla doğru adımlar atmalarına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin amaçları, değerleri, etkinlikleri, hizmetleri, erişimi, hakkında bilgiler de veren Prof. Dr. MUSAOĞLU, Merkez’in vizyonunun; “Trakya bölgesi ve Türkiye genelinde en üst düzeyde bölgesel kilit paydaş işbirliği yaparak öğrenciler ve mezunlar için kaliteli, güncel ve yenilikçi kariyer rehberliği hizmetleri sağlamada yenilikçi ve lider bir Kariyer Merkezi olarak kabul edilmek” olduğunu kaydetti.

Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin misyonunun ise, “Öğrencilerimizin ve mezunlarımızın, pazar koşullarına ve eğilimlerine, kendi beceri ve ilgilerine uygun olarak kariyer planlama ve geliştirme için gerekli nitelikleri kazanmalarına yardımcı olmak, iş hayatı ile üniversite arasında bir köprü vazifesi görerek öğrencilerimizin ve mezunlarımızın ilişki ağlarını, staj ve iş olanaklarını geliştirmek”  olduğunu belirten Prof. Dr. MUSAOĞLU, Merkez’de verilen hizmet ve eğitimlerin; Bireysel Kariyer Danışmanlığı, Grup Kariyer danışmanlığı, Özgeçmiş ve Niyet Mektubu Yazma Eğitimi ile İş Görüşmesi ve Mülakat Teknikleri Eğitimi olduğunu dile getirdi.

MUSAOĞLU konuşmasının sonunda 11 Nisan tarihinde İŞKUR’un ortaklığında Üniversitemiz Kayalı Yerleşkesi’nde yaklaşık 30 firmanın katılımıyla bu yıl ikincisi düzenlenecek olan “Kırklareli İstihdam Fuarı”nın öğrencilerin kariyerlerini geliştirmelerinde çok önemli bir fırsat olduğunu ve katılım göstermelerinin kendilerine önemli katkılar sunacağını söyledi.    

Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun açılış konuşmasının akabinde gerçekleşen kariyer etkinliğinde Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Tuğrul Kaan ASLAN; “Kariyer Yolu Olarak Girişimcilik” konulu seminer verdi. Ardından yine Trakya Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Dilara GÜNER; “Gençlik İçin Kariyer Fırsatları” başlıklı sunumunu öğrencilerle paylaştı.

Kariyer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Kırklareli Üniversitesi 8. Kariyer Günleri Başladı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.