Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/04/2018 17:18:00 - 09/04/2018 17:18:00 - 11825 Okunma

Üniversitemiz 8. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından “Diyetisyenlik Mesleğinde Kariyer” konulu seminer gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Kurtuluş ÖZTÜRK ve Diyetisyen Aslı DEMLİKOĞLU katıldı.

Trakya Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Kurtuluş ÖZTÜRK, sunumunda nütrisyon diyetisyenliği ve nütrisyon diyetisyeninin karşılaşabileceği sorunlar ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. ÖZTÜRK, nütrisyon diyetisyenliğinde özellikle anatomi bilgisinin önemli olduğuna vurgu yaparak katılımcılara kitap önerilerinde bulundu. Konuşmasında, öğrencilere meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri güçlükler ve çalışma koşulları hakkında kendi yaşamından örnekler aktardı. ÖZTÜRK, “eğitim sürecinde kendilerinizi geliştirdiğiniz sürece çalışma hayatında başarılı olabilirsiniz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Diyetisyen Aslı DEMLİKOĞLU ise, diyetisyenlik mesleğinde stratejik planlamanın önemine değinerek, Toplu Beslenme Sistemleri’nde karşılaşılan sorunları dile getirdi. Mesleki tecrübesini ve iş arama sürecinde karşılaştığı sorunları katılımcılarla paylaşan ÖZTÜRK, konuşmasının sonunda “mesleğimizi elimizden geldiği kadar etik kurallar çerçevesinde yapmalıyız” dedi.

Sunumların ardından soru-cevap bölümü ile konuşmacılar, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladılar.

Seminerin sonunda Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, Diyetisyen Kurtuluş ÖZTÜRK ve Aslı DEMLİKOĞLU’na katılımlarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür belgesi takdim etti.

Kariyer Günleri Diyetisyenlik Beslenme ve Diyetetik KLU

Facebook Twitter Google Plus
“Diyetisyenlik Mesleğinde Kariyer” Konulu Seminer Düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.