Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/04/2018 13:44:47 - 12/04/2018 13:44:47 - 8609 Okunma

Üniversitemiz 8. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda “Teknoloji ve İnovasyon” konulu seminer düzenlendi.

İşletme Öğrenci Kulübü'nün organizasyonunda gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İstanbul Üniversitesi Teknokent Müdürü Yasin EROL katıldı.

Konuşmasında "inovasyon" kavramını nasıl anlamamız gerektiği üzerinde duran Yasin EROL, teknolojik gelişmelerde temel olanın çıkar değil, insanlığa fayda olması gerektiğinin altını çizdi. Teknolojinin öncelikli amacının “sürecinin iyileştirilmesi” ve “toplum yararına kullanılması” olduğuna dikkat çekti.

EROL, sunumunda teknoparkların önemine de değinerek, “Teknoparkların kurulması ile ilgili stratejik kararların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum” dedi. Bu kapsamda teknoparkların amaçları ve başarı hikâyelerine de konuşmasında yer verdi.

Konuşmasını  “Global” ve “Local” olmanın önemini anlatarak sonladıran EROL, “Hem global olup hem de yerel olabilmek oldukça önemlidir. Bu sebeple firmalar, teknoloji çağında yerel düşünüp global hareket etmelidir” dedi.

Soru-cevap kısmı ile devam eden etkinliğin sonunda İşletme Öğrenci Kulübü Başkanı Fatih ÇAKIR, İstanbul Üniversitesi Teknokent Müdürü Yasin EROL’a katılımlarından dolayı teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Teknoloji ve İnovasyon Kariyer Günleri KLU

Facebook Twitter Google Plus
“Teknoloji ve İnovasyon” Konulu Seminer Düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.