Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2018 17:24:18 - 11/04/2018 17:24:18 - 9412 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” kapsamında “Mazeret Yok” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve İletişim Uzmanı Dr. Şaban KIZILDAĞ konuşmacı olarak katıldı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun yanı sıra akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimizin ilgiyle dinlediği konferansta stand-up gösterisi şeklinde konuşan KIZILDAĞ, hayatın farklı alanlarında yaşanılan çeşitli olayları eğitici ve eğlenceli şekilde anlattı. Dinleyicileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

İletişim sürecinde karşılaşılan sorunlar üzerinde duran KIZILDAĞ, iyi bir insan olmanın önemine vurgu yaparak; ninniler ve masalların iyi bir insan olmanın ilk adımı olduğunu ifade etti. Bu kapsamda masallarımızda emek ve üretme temaları işlenmediği için kültürel kodlarımızda sorun olduğuna da dikkat çekerek katılımcılara bu konuda kitap önerisinde bulundu.

“Mazeret Yok”

Dr. Şaban KIZILDAĞ, insanların başarısız ve mutsuz olmasının önündeki en büyük engelin mazeret olduğunu belirtti. “Ama” ile başlayan sözler yerine “Her şeye rağmen mazeret yok” sözünün bir yaşam felsefesi olduğunu söyleyen KIZILDAĞ, sağlıklı bir ruh hali için insanın kendisini, başkalarını, yaptığı işi, ait olmayı sevmesi, sağlam bir inancı, sağlam hayalleri olması ve bu hayallere bağlı planlarının olması gerektiğini kaydetti.

KIZILDAĞ konuşmasının sonunda öğrencilere ufuklarını geniş tutmalarını tavsiye etti.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun verdiği konferans için AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban KIZILDAĞ’a teşekkür ederek plaket takdim etmesiyle tamamlandı. Dr. Şaban KIZILDAĞ, daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR'ü makamında ziyaret etti. 

Konferans Şaban Kızıldağ

Facebook Twitter Google Plus
Şaban KIZILDAĞ’dan “Mazeret Yok” Konferansı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.