Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2018 00:10:21 - 12/04/2018 00:10:21 - 11850 Okunma

Üniversitemiz 8. Kariyer Günleri kapsamında Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü tarafından “Turizmde Kariyer” konulu panel düzenlendi.

İİBF Konferans salonunda düzenlenen panelin moderatörlüğünü Turizm İşletmeciliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Murat Han ERGÜVEN yaptı. L Collection Hotels Yönetici Ortak & Müdürü Serkan GÜMRÜKÇÜ ve Muhammed Murat CÜNTAY ile World of Luxury Travel İş Geliştirme Yöneticisi Adnan UZAN panele konuşmacı olarak katıldı.

Turizm ve Otelcilik sektörü hakkında katılımcılara bilgiler veren Serkan GÜMRÜKÇÜ, “Turizm dünyada en fazla istihdam sağlayan sektördür. Sizler yarının turizmcileri olarak hangi işi yaparsanız yapın mesleğinize sahip çıkın.” dedi. GÜMRÜKÇÜ, öğrencilerin bu sektörde başarılı olması için kabuklarını kırıp hayallerini ve hedeflerini yüksek tutmaları gerektiğini belirtti. Bu kapsamda Türkiye’nin bir okul, Türk turizminin de öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve ufuklarını genişletmeleri yönünde bir ekol olduğunu ifade ederek kendilerine sunulan fırsatları değerlendirmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Adnan UZAN konuşmasında, turizm ve acenta ayrımına dikkat çekerek turizmin göze hitap eden bir sektör olduğunu söyledi. Turizmde özellikle sosyal medyada aktif olmanın önemi üzerinde duran UZAN, “Ülkenize ne kadar merak uyandırırsanız o kadar talep alırsınız. Merak uyandırmanın da ilk adımı günümüz teknoloji çağında sosyal medyadır.” dedi.  

“Otelcilikte başarılı olduğunuzda belirli bir konuma sahip diğer mesleklerden daha fazla maddi olanaklara sahip olursunuz.” diyen Muhammed Murat CÜNTAY ise, otelciliğin iş alanları ve maddi imkânları ile ilgili bilgiler aktardı. CÜNTAY, eski otelcilik devrinin bitip detaycılık devrinin başladığını söyleyerek, artık diplomanın ve turizm fakültesi mezunu olmanın yeterli olmadığı, işveren açısından performansın önemli olduğunun altını çizdi. Konuşmasını “Turizmde Dijitalleşme” nin önemini vurgulayan “Dijitalleşmeye ayak uydurmalısınız. Günceli takip etmezseniz işinizi kaybedebilirsiniz.” sözüyle bitirdi. 

Panel, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Turizmde Kariyer Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“Turizmde Kariyer” Konulu Panel Düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.