Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2018 04:37:06 - 12/04/2018 04:37:06 - 9395 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 11 Nisan 2018’de Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da “Optisyenlikte Kariyer Gelişimi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Essilor firması Satış Destek Sorumlusu Erol KUŞÇU katıldı. Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri MYO Optisyenlik programı öğrencilerine yönelik konferansta KUŞÇU, Türkiye’de optik cam pazarında üst düzey cam kullanımının yaygın olmadığını, bunun en önemli sebeplerinin kullanıcıların optik camlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması ve bilgilendirilmemesi olduğu belirterek optisyenin doğru kişiye doğru camı önermesinin önemine değindi.

KUŞÇU sunumunda cam ve mercek tipleri, kaplama türleri, göz anatomisi ve göz rahatsızlıkları konuları hakkında bilgi vererek kullanılan ışık türleri ve uv ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu rahatsızlıkların doğru ve kaliteli ürünler kullanılması ile büyük ölçüde önlenebileceğini ifade etti ve bu noktada son kullanıcıyı doğru yönlendirmenin optisyenliğin görevi olduğunu da hatırlattı.

Konferans soru cevap kısmının ardından Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge ÖZCAN’ın Erol KUŞÇU’ya teşekkür belgesi ve plaket takdimi ile sona erdi.

8. Kariyer Günleri SHMYO Optisyenlik Konferans

Facebook Twitter Google Plus
Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.