Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/04/2018 07:17:01 - 12/04/2018 07:17:01 - 11182 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 11 Nisan 2018’de Sağlık Hizmetleri MYO tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da “Sağlık Hizmetlerinde Kariyer Gelişimi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansın ilk konuşmacısı Carpe Diem Gelişim, Eğitim ve Danışmanlık Merkezi’nden Kurumsal & Bireysel Danışman Saba Deniz UZUN, duygusal zekâ, ruhsal ve kişisel gelişim, bütüncül tıp uygulamaları konuları üzerine Sağlık Hizmetleri MYO öğrencilerine bilgiler verdi. UZUN, kendi yaşam ve tecrübelerinden örnekler vererek yaşadığımız her şeyin bir sebeple, bir erdem geliştirebilmemiz için başımıza geldiğini, bundan pozitif çıkarımlar elde etmemiz gerektiğini ifade etti.

Kariyer gelişiminde kişinin ne olmak ne yapmak istediğine karar vermesinin, ait olduğu alanı bulup buna sahip çıkmasının ve kendisini yeterli hissetmesinin önemine değinen UZUN,  öğrencilere kendilerini her alanda geliştirmelerini, kurban bilincinden sıyrılıp her şekilde yeterli olabileceklerini bilmeleri gerektiğini vurguladı.

Konferansın ikinci konuşmacısı Trakya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Sekreteri Yücel AYTEKİN ise kamu alanında 25 yıllık çalışma tecrübesini öğrencilerle paylaştı. Kişinin yaptığı işi sevmesinin ve kendini geliştirmeyi istemesinin anahtar olduğunu belirten AYTEKİN kariyeri hedeflenen yerlere, yaşamda olduğunuz ve varılmak istenen noktaya götüren bir yolculuk olarak tanımladı ve kariyer planlamasının bu yolculukta eldeki haritayı simgelediğini ifade etti.

Konferans soru cevap kısmının ardından Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nilüfer ÇEKER ve Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Özge ÖZCAN’ın konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.

8. Kariyer Günleri SHMYO Kariyer Gelişimi KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.