Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
13/04/2018 13:47:41 - 15/04/2018 13:47:41 - 12068 Okunma

Üniversitemiz 8. Kariyer Günleri etkinlikleri kapsamında Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen kariyer seminerinde disiplinler arası bir meslek olan “Gayrimenkul ve Geliştirme Uzmanlığı” tanıtıldı.

Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve Gayrimenkul Geliştirme ve Değerleme Uzmanı Yüksek Şehir Plancısı Tülin BALKAN’ın konuşmacısı olduğu seminer programına;  Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Göksel DEMİR, bölüm öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Yüksek Şehir Plancısı Tülin BALKAN, sunumunda gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisansı alabilmek için gerekli kriterleri; dört yıllık üniversite mezunu olmak, SPK tarafından yapılan gayrimenkul değerleme uzmanlığı lisanslama sınavında başarılı olmak ve gayrimenkul değerleme alanında en az 3 sene iş tecrübesine sahip olmak olarak sıraladı. Gayrimenkul değerleme uzmanlarının çalışma alanlarına da değinen BALKAN, bu alanda çalışmak isteyenlerin; gayrimenkul değerleme şirketleri, inşaat ve gayrimenkul geliştirme firmaları ile bankalarda istihdam edildiğini dile getirdi.

Seminer, öğrencilerin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından Yüksek Şehir Plancısı Tülin BALKAN’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Gayrimenkul Uzmanlığı Kariyer KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Gayrimenkul ve Geliştirme Uzmanlığı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.