Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2018 09:04:32 - 17/04/2018 09:04:32 - 15751 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 12 Nisan 2018’de Teknik Bilimler MYO tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da “İş Dünyası Meslek Yüksekokulu Mezunlarından Neler Bekliyor” konulu konferans düzenlendi.

Moderatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Levent GÜNAYDIN’ın üstlendiği konferansın ilk konuşmacısı Kırklareli İnşaat Sanatkârları ve Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası Başkanı Ergun SELÇUK, öğrencilere öncelikle girişimci olmayı ve İşkur/Kosgeb’in girişimcilik eğitimlerinden faydalanarak kendi işlerini kurma yönünde ilerleme fırsatlarını değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

İkinci konuşmacı Saray Bisküvi ve Gıda San. A.Ş. , Kırklareli Fabrikası Fabrika Müdürü Emre KESKİN konuşmasına kurumunu tanıtan kısa bir sunum ve film ile başladı. KESKİN iş dünyasının, çalışanların yenilikçi ve gelişime açık olmasını istediğini, sektörün kendini yetiştirmiş ara elemanlara çok ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Bu noktada moderatör Dr. Öğretim Üyesi Levent GÜNAYDIN ara eleman kavramı yerine meslek elemanı ifadesinin daha doğru olacağını belirterek sözü son konuşmacı Canlar Mekatronik Genel Müdürü Fethi ÖZKÖK’e bıraktı.

ÖZKÖK konuşmasında öğrencilere hayal kurmanın önemi ile başladı ve hayal kurmadan varılabilecek hiçbir hedef olmadığını ifade ederek hedeflere hayallerin üzerine yatırım yaparak, çok isteyerek ve çok çalışarak ulaşılabileceğini söyledi. Kendilerinin dünyanın her yerine makine satma, sektörde lider olma hedeflerinin hayalden gerçeğe dönüşümünü kurumunu tanıtan bir sunumla öğrencilerimize gösteren ÖZKÖK, kişinin işine gönül vermesi ve işini iyi yapması halinde özel sektörün daha iyi imkanlar sunduğunu belirtti.

Konferansın soru cevap kısmında konuşmacılara işe eleman alırken nelere dikkat edildiği sorusu yöneltildi.

Fethi ÖZKÖK öğrencilere mülakatlarda kendilerini iyi anlatmalarını ve bunun için, başvuru yaptıkları kurumlardan ne beklediklerini iyi çalışmalarını tavsiye ederken özellikle İspanyolca ve Çince gibi gelişen yabancı dilleri öğrenmenin önemine değindi.

Ergun SELÇUK ise eleman seçerken kriterlerinin adayların istek, güven ve dürüstlüğü olduğunu ve gelecekte en çok kazanan meslek mensuplarının teknik elemanlar olacağı öngörüsünde bulundu.

Emre KESKİN, eleman alırken gıda, elektrik ve mekanik programı öğrencilerini tercih ettiklerini, öğrencilerin iş görüşmelerinde kendilerini rakiplerinden farklı gösterecek nitelikler üzerine çalışmalarını ve iş yaşamında sabırlı olup herkesten bir şeyler öğrenmeleri gerektiğini söyledi.

Konferans Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Bilal BALKAN ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Aslı SARI’nın konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediye takdimi ile sona erdi.

8. Kariyer Günleri Teknik Bilimler MYO Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.