Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2018 09:54:03 - 17/04/2018 09:54:03 - 10961 Okunma

 

“KLÜ 8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 13.04.2018 tarihinde “Üniversite Öğrencileri Boşuna Mı Okuyor?” konulu seminer düzenlendi. Seminere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Kariyer Merkezinin Yönetim Kurulu Üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Hasan Zan Konferans salonunda gerçekleştirilen seminerde Kariyer Uzmanı Öğr. Gör. İskender ÖZATLI, günümüzde diplomaların değersizleştiğini, işgücü piyasasında vasıfların ön plana çıktığını ve her üniversite mezunun iş bulamayabileceğinin politika yapıcılar tarafından da yüksek sesle ifade edildiğini belirtti. ÖZATLI, “Günümüzde iş bulmak işsizlerin sorumluluğu olarak kabul edilmekte, dolayısıyla iş bulamamak da işsizlerin kabahati olarak algılanmaktadır” diyerek iş gücü piyasasındaki prekarizasyonu örneklerle katılımcılara aktardı. Kırklareli Üniversitesi dâhil olmak üzere farklı bölüm ve üniversitelerden mezun olan öğrencilerin iş arama süreçlerinde karşılaştıkları problemleri somut örnekler üzerinden değerlendirdi.

Öğr. Gör. İskender ÖZATLI, işgücü piyasasındaki olumsuzluklara değindikten sonra Kırklareli Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin öğrenci ve mezunların var olan kapasitelerini en iyi şekilde kullanabilmelerini sağlayacak kariyer hizmetlerinden bahsederek piyasanın olumsuz koşullarına karşı Merkezin, öğrenci ve mezunları koruyucu işlevine vurgu yaptı.

Seminer, Kariyer Merkezimizin paydaş olduğu TrakyaKAriyer Projesi kapsamında geliştirilen “Öğrenci Kariyer Planlama Rehberi” nin öğrencilere tanıtılması ve dağıtılması ile son buldu. 

Kariyer Planlama Kariyer Günleri KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
“Üniversite Öğrencileri Boşuna Mı Okuyor?” Konulu Seminer Düzenlendi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.