Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2018 16:54:52 - 17/04/2018 16:54:52 - 12573 Okunma

Üniversitemizde "Depreme Hazır mısınız?" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Japonya Yurt Dışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri - İnşaat Yüksek Mühendisi, Yüksek Mimar ve deprem uzmanı - Yoshinori Moriwaki; “Türkiye’de deprem kaynaklı hasarlar malzeme çalmaktan değil, bilgisizlikten meydana gelmektedir” dedi.

Fakültenin Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliği; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, bölüm öğretim elemanları ile öğrenciler dinledi.

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 13 Nisan 2018 tarihinde Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen konferansta konuşan Yoshinori Moriwaki; binalarda yapılan ucuz, yanlış kolon ve kiriş sistemlerinin binaları daha da dayanıksız hale getirdiğini belirterek; “Binalar yapılırken farklı bağlantılar sağlanarak demirle güçlendirilmesi gerekiyor. Ayrıca kullanılan tuğla ve malzemelerin kalitesiz olması, binaları daha da zayıf hale getirmektedir. Depreme karşı bina duvarlarında yatay ve dikey demirlerin kullanılması binaları daha da güçlendirebilir. Ayrıca, binalarda salınım sistemi oluşturarak kolonlar, mantolama ve benzeri yöntemler ile deprem hasar riski Japonya’da olduğu gibi çok düşük seviyelere indirilebilir. Olası bir depreme hazırlıklı olmak için de şimdiden hazırlıklı olmamız gerek. Bu önlemleri almak için de sizin gibi mühendis arkadaşlara çok büyük görev düşüyor. Sağlam binalar yapmamız gerekir” diye konuştu.

Moriwaki, 1990 yılında geldiği Türkiye’de şimdiye kadar çalıştığı projeler hakkında kısa bilgiler verdikten sonra öğrencilere kariyerlerini geliştirmeleri için şu tavsiyelerde bulundu: “Her zaman hedefleriniz ve hayalleriniz olmalı. Bu hayallerinizi gerçekleştirmek için çok çalışmalısınız. Hayal ettikçe, hedefleriniz oldukça bunları hayata geçirirsiniz.”  

Kendi kariyer hedeflerini ilk ve ortaokulda çizdiğini dile getirerek şu anda dahi farklı bir şeyler öğrenmek ve kendini geliştirmek için çalıştığını söyleyen Moriwaki, konuşmasının sonunda Türk Kültürü ile Japon Kültürü arasındaki benzerliklere değindi. Moriwaki, iki ülke arasındaki bağların 1985 yılında İran’dan Japon vatandaşlarının Türkiye tarafından tahliyesi operasyonu ile daha da kuvvetlendiğini vurgulayarak Türk Milletine duydukları minneti ifade etti.

Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU’nun Yoshinori Moriwaki’ye teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.

8. Kariyer Günleri Yoshinori MORIWAKI KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
8. Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.