Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2018 12:26:06 - 18/04/2018 12:26:06 - 11909 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 12 Nisan 2018’de Mühendislik Fakültesi ve Genç İnşaat Mühendisleri Öğrenci Topluluğu katkılarıyla “Marmaray CR3 Projesi ve İnşaat Mühendisliğinde Kariyer” konulu konferans düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kadir KILINÇ, birkaç gün önce 3. Havalimanı İnşaatında çalışmakta olan eski bir öğrencisini ziyaret ettiğini söyledi ve konferansa katılan öğrencilere seslenerek içlerinden bazılarının ileride bu gibi büyük projelerde çalışacağına inandığını ifade etti.

Konferansa konuşmacı olarak Avrasya Consult Cr3 Marmaray Yapım Müdürü Yüksek Mühendis Burhan SUAT katıldı. Meslektaşlarıyla birarada olmak, bilgi ve tecrübelerini paylaşmak ve memleketi olan Kırklareli’ni ziyaret etmek için burada olduğunu belirterek konuşmasına başlayan SUAT, devlet ve özel sektörde, yurtiçi ve yurtdışında geçen kariyer yolculuğunu anlatarak Marmaray projesindeki deneyimlerini paylaştı.

Geleceğin 10 mesleği içinde İnşaat Mühendisliğinin bulunduğuna değinen SUAT, Türkiye’de mühendislerin yurtdışındaki meslektaşlarından bir eksiği olmadığını daha zeki olduklarını ancak yurtdışında disiplinli çalışma, sürekli hizmetiçi eğitim ve imtihanlarla mühendislerin kendilerini geliştirdiklerini söyledi, yeterli tecrübe ve ilave nitelikler olmadan imza atma yetkisinin olmadığını ilave etti.

İnşaat Mühendisliği kavramının yurtdışında farklı olduğunu, aslında belediye mühendisliğinden gelen bu kavramdan sadece bina yapan mühendisin anlaşılmaması gerektiğini, bu mühendisliğin pek çok kolu olduğunu örneklerle anlatan SUAT, bir deprem ülkesi olan Türkiye’de inşaat mühendislerinin uzmanlaşmasının önemine değinerek konuşmasını bitirdi.

Konferans soru cevap kısmının ardından o gün aynı zamanda doğum günü olan Burhan SUAT için pasta kesilmesi ve İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Doğan ÜNAL’ın kendisine teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.

8. Kariyer Günleri Mühendislik Fakültesi KLÜ Genç İnşaat Mühendisleri

Facebook Twitter Google Plus
8. Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.