Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
18/04/2018 13:56:35 - 19/04/2018 13:56:35 - 15554 Okunma

Üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi Başkanlığı tarafından akademisyenlerimiz ve öğrencilerimizde proje kültürü oluşturmak ve ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmenin dinamiğini oluşturacak bilim insanlarını teşvik etmek amacıyla Kayalı Kampüsü Çarşı Fuaye Alanı’nda; “Kırklareli Üniversitesi III. Proje Pazarı”  organizasyonu düzenlendi. 18 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirilen etkinlikte akademisyen ve öğrencilerimiz, fikirlerini ve projelerini görücüye çıkardı.

Üniversitemizden çıkacak olan sanayiye uygulanabilirliği yüksek projeleri ve buluşları tespit etmek ve Ar-ge ve inovasyon çalışmalarının devam etmesi açısından son derece önemli olan “Proje Pazarı”nın açılışını, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU ve Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ ile birlikte gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR; “Katılımın giderek arttığı ve gelecekte üniversitemiz dışına açılması planlanan Proje Pazarı organizasyonuna Sosyal Bilimlerden de katılım olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Bu faaliyetlerin önemini vurgulayan ŞENGÖRÜR, "Proje Pazarı" etkinliğinin üçüncüsünün düzenlendiğini ifade ederek bu yılki etkinliğe 42 projenin katıldığını belirtti ve önümüzdeki senelerde "Proje Pazarı" etkinliğini daha profesyonel hale getirip dışarıdan hakemler gözetiminde üniversitemiz dışından projeleri de kabul etmek istediklerini dile getirdi.

ŞENGÖRÜR “Ayrıca yakın zamanda, şu anda sergi yaptığımız alanda Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla proje yapmak isteyen öğrencilerin kullanımı için, projeleri uygulama, prototip yapma aşamasına getirebilecekleri bir serbest çalışma ortamı, bir proje odası oluşturmak istiyoruz. Başta Teknoloji Transfer Ofisi çalışanları olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyor ve seneye daha çok proje ve katılımla buluşmak üzere hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını bitirdi

Konuşmanın ardından kurdeleyi keserek projeleri gezen ŞENGÖRÜR, proje sahibi akademisyen ve öğrencilerden bilgi aldı.

Sergide yer alan proje isimleri için TIKLAYINIZ.

3. Proje Pazarı KLU TTO

Facebook Twitter Google Plus
3. Proje Pazarı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.