Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
17/04/2018 16:45:25 - 19/04/2018 16:45:25 - 11286 Okunma

Üniversitemiz “8. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 13 Nisan 2018’de Genç Sağlık Yöneticileri Kulübü’nün katkılarıyla “Sağlık Yönetimi” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa konuşmacı olarak Trakya Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Onur ÇETİN ve Ankara Güven Hastanesi’nden Kalite Yönetimi Koordinatörü Gizem OLUŞ ALKAN katıldı.

Programda ilk olarak Dr. Öğr. Üyesi Onur ÇETİN söz alarak Sağlık Yönetiminde Yalın Düşünce kavramı ve uygulamaları üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Yalın Düşüncenin otomotiv sektöründe ortaya çıkan bir sürekli iyileştirme ve israfı önleme programı olduğunu anlatan ÇETİN, Sağlık Sektöründe uygulanmaya başlanmasının yaklaşık yirmi yıllık bir geçmişi olduğunu ve ABD’deki hastanelerde yoğun olarak kullanıldığını ilave etti.

Yalın sağlık önlemlerinin kalite ve hasta güvenliğinde artış sağlayıp israfı önleyerek verimliliği arttırdığını kaydeden ÇETİN, Türkiye’de yalın sağlık trendinin yeni yeni uygulanmaya başlandığını ve ilk örneğin Uludağ Üniversitesi Hastanesi olduğunu belirterek konuşmasını bitirdi.

Konferansın diğer konuşmacısı Gizem OLUŞ ALKAN ise konuşmasına kendisinin de Sağlık Yönetimi mezunu olduğunu belirterek başladı. Geçtiği kariyer basamaklarından örnekler vererek Sağlık Yönetimi öğrencilerinin mezuniyet sonrası çalışabilecekleri departman ve pozisyonlar hakkında öğrencileri bilgilendiren ALKAN departman seçiminde kişisel özelliklerin önemine de değindi. ALKAN Öğrencilerimize okulda öğrendikleri ile yetinmeyip sürekli kendilerini geliştirmelerini tavsiye ederek konuşmasını bitirdi.

Soru cevap kısmının ardından konferans konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile son erdi.

8.Kariyer Günleri Sağlık Yönetimi KLÜ KLUGESAY

Facebook Twitter Google Plus
8. Kariyer Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.