Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
22/04/2018 09:11:51 - 30/04/2018 09:11:51 - 11700 Okunma

Kırklareli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulubü’nün organizasyonu ile 20.04.2018 tarihinde Hasan Zan Konferans Salonu’nda “Zeytin Dalı Operasyonu Özelinde Türkiye’nin Sınırötesi Operasyonlarının Uluslararası Hukuk Boyutu” konulu konferans gerçekleştirildi.

Konferansa konuşmacı olarak İstinye Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mesut Hakkı CAŞIN katıldı. CAŞIN konuşmasına zor bir coğrafyada çılgın komşularla birarada yaşamak zorunda olan Türkiye'nin karşı karşıya olduğu meselenin, bir milli beka ve toprak bütünlüğü sorunu olduğunu ve yürütülen sınırötesi operasyonların bu açıdan anlam ifade ettiğini söyleyerek başladı.

Bölgede Arap Baharı ile başlayan ve Suriye Krizi ile devam eden olayların aslında 100 yıl önce yaşanan bölgenin enerji kaynaklarını paylaşımı kavgasının devamı niteliğinde olduğunu belirten CAŞIN, Suriye'de savaşın daha beş yıl sürebileceği öngörüsünde bulundu.

Suriye'de Kimyasal Silah Tesislerine karşı son gerçekleşen operasyonu bir danışıklı dövüş olarak niteleyen CAŞIN, ne ABD ne de Rusya'nın Esad'ın gitmesini istemediğini, bölgeye yerleşmek için krizleri kullandıklarını, Türkiye'nin bu coğrafya'da varlığını koruyabilmek için gerekli gördüğü tedbirleri almasının en doğal hakkı olduğunu belirtti ve Türkiyenin yaptığı sınırötesi operasyonlarla kendisine karşı kurulan oyunu bozduğunu ilave etti.

Konferans soru cevap kısmının ardından Uluslararası İlişkiler Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Neriman HOCAOĞLU BAHADIR'ın Prof. Dr. Mesut Hakkı CAŞIN'a plaket takdimi ile sona erdi.

 

KLÜ Uluslararası İlişkiler Klübü Konferans Prof. Dr. Mesut Hakkı ÇAŞIN

Facebook Twitter Google Plus
Konferans
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.