Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/04/2018 11:21:08 - 24/04/2018 11:21:08 - 20473 Okunma

Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ valilikleri ile Trakyalılar Vakfı tarafından Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "I. Trakya Tanıtım Günleri"nde Üniversitemiz de temsil edildi.

19 Nisan 2018 tarihinde başlayan “I. Trakya Tanıtım Günleri”nin açılış törenine; Başbakan Yardımcısı Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU ile İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU'nun yanı sıra; Kırklareli Valisi Sayın Orhan ÇİFTÇİ, Edirne Valisi Sayın Günay ÖZDEMİR, Tekirdağ Valisi Sayın Mehmet CEYLAN, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Trakya yöresine ait şenlikler ve Roman halk danslarıyla renkli görüntülere sahne olan “I. Trakya Tanıtım Günleri”nde konuşan Başbakan Yardımcısı ÇAVUŞOĞLU, “Hepimizin ortak paydası olan Ülkemiz adeta rengârenk çiçeklerden oluşan bir bahçedir. Türkiye haritası çok büyük bir Anadolu halısının içerisinde enva-i çeşitleri barındıran bir haritadır. Bu sebeple bir tanesini alıp başka bir yere koysanız hiçbir anlam ifade etmez. Ancak bunların hepsi bir araya geldiğinde bambaşka bir güzellik ve manzarayla karşı karşıya kalırsınız. Türkiye’yi Türkiye kılan işte bizim sahip olduğumuz bu zenginliğimizdir” dedi.

Kırklareli Valisi Orhan ÇİFTÇİ ise; Trakya illeri olarak ilk kez böyle bir organizasyon için Ankara'ya geldiklerini ve hazırladıkları etkinlikle, sahip oldukları değerleri Ankaralıların beğenisine sunduklarını söyledi. Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın gastronomiden kültüre, tarihten doğaya bütün güzelliklerini Ankaralılarla buluşturduklarını dile getiren ÇİFTÇİ, kaymakamlıklar, üniversiteler, firmalar, el işi yapan köylüler ile kooperatifler ve birliklerin etkinliğe katıldığını ifade etti. Trakya Tanıtım Günleri fikrinin ortaya çıkmasından bu yana özverili çalışmalarla bugünlere gelindiğini ve herkesin bu organizasyona sahip çıktığına değinen ÇİFTÇİ, etkinlikle Trakya'nın her yönünü Ankaralılara tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Üniversitemizin tanıtım standı büyük ilgi gördü

19-22 Nisan tarihleri arasında dört gün boyunca devam eden etkinlikte Üniversitemizin tanıtım standı büyük ilgi gördü. Üniversiteli olma hayali kuran öğrencilerin, Trakya’da yer alan üniversiteleri daha yakından tanıma fırsatı bulduğu tanıtım etkinliğinde Kırklareli Üniversitesi’ni, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden Öğr. Gör. Yılmaz KUS ve Öğr. Gör. Ezgi ZENGİN temsil etti.

Üniversitemizin fakülteleri, yüksekokulları, bölümleri, kontenjanları, bursları, barınma imkânları ve uluslararası değişim programlarının anlatıldığı fuarda, tanıtım materyalleri dağıtılarak Haziran 2018’de yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrenciler bilgilendirildi.

Standımızı ziyaret eden misafirlere Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından üretilen “hardaliye” ikramı da yapıldı.

Kırklareli Üniversitesi’nin kampüs hayatı, akademik başarıları, sosyal tesisleri, öğrenci kulüpleri ve etkinlikleri ile kariyer imkânları hakkında da yararlı bilgilerin aktarıldığı tanıtım organizasyonunda, Kırklareli Üniversitesi’nin yükseköğretimde doğru bir tercih olduğu vurgulandı.

Trakya Tanıtım Günleri KLÜ Ankara AKM

Facebook Twitter Google Plus
Trakya Tanıtım Günleri
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.