Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
27/04/2018 16:30:16 - 27/04/2018 16:30:16 - 8383 Okunma

Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi'nin aylık olarak düzenlediği konferanslar serisinin üçüncüsü 18 Nisan tarihinde Rektörlük Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 

Açılış konuşmasını İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Faruk GÜNEY’in yaptığı "Eleğin Üstünde Kalmak: Sabit ile Değişkenler Arasında İslam Temeddünü Okuma Üzerine Düşünceler" konulu konferansa konuşmacı olarak İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU katıldı.

Prof. Dr. FAZILOĞLU, düşünmenin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında,  “Bizim öncelikli olarak yapmamız gereken şey düşünmek. Düşünürken de ister bizim kültürümüze ait olsun ister başka kültürlere ait olsun bunu malzeme olarak kullanabilmek mühimdir. Çünkü düşünce olmaksızın elde edilen malzeme bizim için sadece alıntı yapılan bir niteliğe haiz olacaktır” dedi. Bu sebeple İslam temeddünün yeniden okunması gerektiğini düşünen FAZILOĞLU, konuşmasını sabit ve değişkenler arasında eleğin üstünde kalanın hayat görüşümüz olduğu ve Tevhidi aklın ilkesi haline getiren yegâne medeniyetin İslam medeniyeti olduğunu belirterek sonlandırdı.

Program, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ ile İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdüsselam ARI’nın teşekkür konuşmaları ve ardından Prof. Dr. İhsan FAZLIOĞLU’na plaket takdimiyle son buldu.

İslam İlahiyat KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İslam Temeddünü Okuma Üzerine Düşünceler
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.