Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/05/2018 12:18:19 - 03/05/2018 12:18:19 - 9370 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Tarih Konferansları” serisinin on birincisi 2 Mayıs Çarşamba günü Hasan Zan Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

“Nizam-ı Cedid ve Nizam-ı Yezid Sloganları Arasında Osmanlı Modernleşmesi” isimli konferansa Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel ÇELİK konuşmacı olarak katıldı.

“Fiziki zaman içerisinde yaşanmış olan mazi, geçmişten çekip çıkarılması oldukça güç bir bilgi yığındır” diyen Prof. Dr. Yüksel ÇELİK, tarihin hikaye olmaması için sağlam metodoloji ve kaynakların mukayeseli tenkidine ihtiyaç olduğunu ifade etti. Ardından modernleşmenin hem Batılılaşmayı anlattığına hem de takip edilecek deniz feneri olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. ÇELİK, ayrıca Osmanlıda modernleşme sorununun olmadığına da vurgu yaparak Osmanlıda asıl önemli olanın “Neden savaşlarda eskisi kadar başarılı olamıyoruz” sorusu olduğunu belirtti.

Konuşmasının sonunda Türk milletinin istikrar, tarih ve geçmişe sahip çıkma bilincinin zayıf olduğunu söyleyen Prof. Dr. ÇELİK, “Osmanlı modernleşmesi ve geleneksel mirasını öğrenmek istiyorsanız mutlaka kaynaklara başvurmanız gerekir” dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen konferans, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR’ın, Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel ÇELİK’e günün anısına hediye takdim etmesi ile son buldu.

Osmanlı'da Modernleşme KLÜ Tarih

Facebook Twitter Google Plus
Osmanlı Modernleşmesi
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.