Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
09/05/2018 15:42:53 - 09/05/2018 15:42:53 - 13458 Okunma

Üniversitemiz Çalışma Ekonomisi Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen “Türk Hava Yolları: Gökyüzünde Kariyer” konulu panel, 08 Mayıs tarihinde İktisadi ve İdari Bilimler Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği panelin moderatörlüğünü Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bora YENİHAN yaptı. Türk Hava Yolları (THY) Kokpit İstihdam Müdürü Muhittin Hasan UNCULAR ve THY Pilotu Koray ERİÇ, panele konuşmacı olarak katıldı.

Panelde konuşan THY Kokpit İstihdam Müdürü Muhittin Hasan UNCULAR,  THY'nin hızla gelişerek büyüdüğünü ifade etti. THY'nin dünyanın dört bir yanına uçuş yaptığını ve 121 ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen UNCULAR, Türk Bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırdığını belirtti.

THY'nin ilk kurulduğunda 5 olan uçak sayısının bugün 333'e ulaştığına dikkat çeken UNCULAR, "Şu an bize uçak sayınız kaç deseniz biz arkadaşlarımızla teyitleşiyoruz. Çünkü THY hızla gelişiyor ve büyüyor. Dünyanın dört bir yanına uçuş yapan, Türk Bayrağını her yerde dalgalandıran bir şirketten bahsediyoruz. 24 bin 403 personelimiz bulunuyor" diye konuştu.

Türk Hava Yolları’nda pilot olmanın zor ve bir o kadar da keyifli olduğuna değinen UNCULAR, yeni pilotlar yetiştirmek için yürüttükleri faaliyetleri anlattı.

3. Havalimanı Projesini önemsediklerini belirten UNCULAR, şöyle konuştu:

"3. havalimanının faaliyete geçmesiyle pilot ihtiyacı da artacaktır. 3. havalimanı yeni bir istihdam alanı demektir. Biz, bizimle çalışacak olan arkadaşlarımızın öncelikle lisans mezunu olmalarını ve yabancı dil bilmelerini istiyoruz.  Bu nedenle bizimle çalışacak olan arkadaşlarımız kendilerini sürekli yenilemelidir. En önemlisi de bu işte torpil diye bir şey yoktur. Biz işe aldığımız kişilere uçağı ve binlerce insanın canını teslim edeceğiz. Bu nedenle biz güvenli ve emniyetli kişileri tercih ediyoruz."

Pilot Koray ERİÇ ise, pilotluk mesleğiyle ilgili öğrencilerden gelen sorulara cevap vererek meslek hayatında yaşadığı anıları öğrencilerle paylaştı.

Panel sonunda THY görevlilerince yapılan çekilişte birinciliği elde eden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ayşe BORA yurtdışı gidiş-dönüş bileti, ikinciliği elde eden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Yağmur YOZ ise yurtiçi gidiş-dönüş bileti kazandı. Çekilişte üçüncülüğü elde eden Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Semih TAŞKIN da uçak maketi hediye edildi.

Etkinlik, panelistlere günün anısına plaket takdim edilmesiyle tamamlandı.

THY Panel KLÜ Çalışma Ekonomisi Kulübü

Facebook Twitter Google Plus
Gökyüzünde Kariyer
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.