Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/05/2018 17:10:24 - 10/05/2018 17:10:24 - 12957 Okunma

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Muhabir" kitabı, Üniversitemiz Merkez Kütüphanesi'ndeki yerini aldı.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Sacit AR, öğrencilerin kitaba yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi. AA'nın bugün dünyanın en büyük haber ajansları arasında yer aldığını ve ajansın tüm eserlerine kütüphanelerinde yer verdiklerini ifade eden AR, şöyle konuştu:

“Tarafsız ve bağımsız bir şekilde çalışmalarını sürdüren AA'nın yayınları arasına yeni eklenen 'Muhabir' kitabı kütüphanemizi zenginleştirmiştir. Kitabın Üniversitemizde Radyo Televizyon ve Basın Yayın Teknolojileri öğrencilerimiz ile diğer öğrencilerimize büyük katkısı olacaktır. Dünyanın en büyük haber ajansları arasında yer alan AA tarafından hazırlanan Muhabir kitabı öğrencilere rehber olacak. Bu meslekte kariyer sahibi olmak isteyen öğrencilerimize kitap ışık tutarak, yol gösterici olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.”

Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Gaye KAPLAN ise, kütüphane raflarında gördüğü “Muhabir” kitabının ilgisini çektiğini söyledi.

Kitabın içerisindeki yeni medya bölümünün kendisini daha fazla ilgilendirdiğini anlatan KAPLAN, “Kitap bana gerçekten çok yardımcı oldu. İçeriğini çok zengin buldum. Herkesin bu kitabı bir kez okumasını tavsiye ediyorum” dedi.

Altı bölümden oluşan kitapta, “Haberin Tarihi”, “Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Gazetecilik”, “Örneklerle Haber Yazımı”, “Habercilikte Uzmanlaşma”, “Kriz Haberciliği”, “Barış Gazeteciliği”, “Habercilikte Yazım Kuralları”, “Haberin Görsel Destekleri”, “Yeni Medya”, “Medya Hukuku” ve “Temel Terimler” başlıklarında kapsamlı bilgiler aktarılıyor.

Kitapta temel haber yazımı, Türkçe'nin kullanımında sıklıkla yapılan hatalar ve kelimelerin doğru yazımları, teknolojiyle birlikte her geçen gün değişen ve dönüşen medyada mobil gazeteciliğin, sosyal medya kullanımının nasıl yapılacağı, grafikli haber hazırlanması, haberde kriz yönetimi, polis-adliye, politika, diplomasi, finans, enerji, eğitim, sağlık, kültür-sanat-magazin gibi alanlarda uzman muhabirliğin incelikleri hakkında bilgiler veriliyor.

Ayrıca kitapta trafik kazası, Resmi Gazete, afet ve yangın haberleri, röportaj, özel haber, izlenim ve araştırma haber, ambargolu haber yazımı örneklerle anlatılıyor.

Muhabir AA Kitap KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Muhabir Kitabı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.