Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
11/05/2018 21:47:25 - 11/05/2018 21:47:25 - 19653 Okunma

Üniversitemiz 2017-2018 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, 11 Mayıs tarihinde Kırklareli Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirildi. 3 bin 600 öğrencinin diplomasını aldığı törende aileler çocuklarının sevincini paylaştı.

Mezuniyet törenine, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan BEYPINAR, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA, Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Gülnur ETİ İÇLİ, Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Genel Sekreterimiz Ergün ERBAY, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Coşkulu geçen mezuniyet töreni, diplomalarını alacak öğrencilerin kortej yürüyüşü ile yerlerine geçmesinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mezuniyet töreninde Üniversitemizden birincilikle mezun olan Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Ceren YAMAN, mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi.

Törende konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise, mezun olan öğrencilerin mutluluğunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladığı konuşmasında; “Üstlenmiş olduğu görev ve sorumlulukları daima göz önünde tutan üniversitemiz, nitelikli insan gücüne bu yıl mezun olan 3 bin 600 öğrencisini katmanın haklı gururunu yaşamaktadır” dedi.

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Kurulduğu 2007 yılından itibaren gelişimini hızla sürdüren üniversitemiz; bünyesinde yer alan 10 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul, 7 Meslek Yüksekokulu ve 14 Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde 29.000 öğrencisi ile eğitim-öğretim faaliyetine devam etmektedir.

‘Hukuk Fakültemiz 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında İlk Öğrencilerini Alacak.’

Hukuk Fakültesine 2018-2019 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınmasına YÖK tarafından izin verildi. Tıp Fakültesinin açılması ise YÖK Genel Kurul Kararı ile kabul edilmiş, Bakanlar Kurulu′ndan geçmesi beklenmektedir.

Üniversitemizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Başbakanımız Sayın Binali YILDIRIM, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta SARAÇ’a ve emeği geçen herkese sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum.”

Konuşmasında velilere de hitap eden Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Gençlerimizin mezuniyet sevincini paylaştığımız bu önemli günde, sizlerin emek ve gayretlerini unutmamak gerekir. Gözünüzden sakınarak büyüttüğünüz, alnınızın akıyla bizlere emanet ettiğiniz yavrularınız, tahsillerini başarıyla tamamladılar. Artık nitelikli bir birey olarak kendi ayaklarının üzerinde durmaya hazırlar. Geleceğimizin teminatı olan güzide gençlerimizi, her türlü fedakârlığa katlanarak bu günlere getirdiğiniz için sizleri cân-ı gönülden tebrik ediyorum. Sevincin ve hüznün birlikte yaşandığı bu güzel günde kıymetli öğrencilerimizi uğurlarken, onların her daim gurur kaynağımız olacağından eminiz ve bu inanç bize güç veriyor” diye konuştu.

‘Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur.’

Konuşmasının sonunda mezun öğrencilere seslenen ŞENGÖRÜR; “Kıymetli Mezunlarımız, Ülkemizin geleceği için çok önemli olduğunuzu unutmayınız! Eğitim meşalesini, değerli hocalarımızdan edindiğiniz bilgi ve tecrübeler doğrultusunda sizden sonra gelecek öğrencilere devrediyorsunuz. "Güçlü Türkiye" için sosyal, siyasi ve iktisadi alanlarda önemli görevler üstleneceğinize; yaşamınız boyunca yeniliklere ve öğrenmeye açık olacağınıza, yeni bilgi ve becerilerle donanacağınıza inanıyorum. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda başarılar dilerim. Bugünü, bir ayrılık olarak görmeyin. Bizim için elde edilebilecek en büyük ödül, sizlerin başarısı ve mutluluğudur. Sizlerin başarısı üniversitemizin ismini daha fazla yüceltecek, bayrağımızı üst noktalara taşıyacaktır. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” şeklinde konuştu.

Mezuniyet konuşmalarından sonra Rektörümüz ŞENGÖRÜR, Üniversitemizden birincilikle mezun olan öğrencimiz Ceren YAMAN’a plaket takdiminde bulundu. Ardından Ceren YAMAN, mezuniyet kütüğüne isimlik çaktı.  

Akabinde AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ, Kırklareli Vali Yardımcısı Erdoğan BEYPINAR, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KAYA ve Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR tarafından fakülte ve yüksekokul sıralamasına göre Üniversitemizden derece ile mezun olan öğrencilere diploma ve plaket takdim edildi.

Törenin sonunda öğrenci andı okundu. Ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Mezun olan öğrenciler tören sonrasında aileleriyle birlikte müzik eşliğinde eğlendi.

KLÜ Mezuniyet Töreni

Facebook Twitter Google Plus
2017-2018 Mezuniyet Töreni
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.