Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
25/05/2018 18:33:53 - 25/05/2018 18:33:53 - 20290 Okunma

Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen “Mutlu İlkbahar” başlıklı Sosyal Sorumluluk Projesi ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde hayata geçirilen  “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini” isimli Sosyal Sorumluluk Projesinin kapanış toplantısı, 25 Mayıs 2018 Cuma günü Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salonda yapıldı.

Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Buket AŞKIN, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile projede görev alan öğrenciler katıldı.

İki Projemizi Başarıyla Tamamladık

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, toplantının açılışında gerçekleştirdiği konuşmada Sosyal Sorumluluk projeleri içerisinde yer almaktan ve projeleri başarıyla tamamlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek; “3 yıldır bu projelere devam ediyoruz. Artık geleneksel hale geldi. Aynı şevk ve heyecanla projelerin devam etmesini arzu ediyoruz. Bu işbirlikleri kurumların birbirini tanımasının yanında öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesinde ve mesleki yeterliliklerini sağlamada önemli katkı sağlıyor. Projelerin sayısını daha da arttırmak, sosyal sorumluluk projelerine daha fazla katkıda bulunmak istiyoruz. Bu sayede toplumla olan bağımızı güçlendiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimiz mesleğe başlamadan önce deneyim kazanıyor ve sosyal sorumluluk bilinçlerini üst seviyeye çıkarıyorlar. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun iki programı bu projelere katıldı. Diğer programların da önümüzdeki senelerde yeni projelere katkı sunacağını ümit ediyorum” dedi.

Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kuruldu

Toplantıda Kırklareli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kurulmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının 25 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla resmi olarak Fakültenin kurulduğunun müjdesini dinleyicilerle paylaşan Rektörümüz ŞENGÖRÜR, sağlık hizmetlerinde en çok işbirliği yapacakları kurumların İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olduğunu kaydetti.

Tıp Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun bir arada yer alacağı bir sağlık kampüsü inşa etmeyi düşündüklerini sözlerine ekleyen ŞENGÖRÜR, bu üç birime ilave olarak gelecekte kurulması öngörülen Diş Hekimliği ve Eczacılık Fakülteleri’nin de bu kampüste yer alacağını aktardı.

Sağlık Hizmetinde Müthiş Bir Kalite Dönüşümü Söz Konusu Olacak

Tıp Fakültesi Hastanesi kurmadan evvel İl Sağlık Müdürlüğü’nün hastanelerinden istifade edileceğine değinen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “Devlet hastanesi ile afiliye çalışılacağı için mevcut devlet hastanesi eğitim araştırma faaliyetlerinin yürütüleceği hastane olacak. 4-5-6. sınıf öğrencilerimiz bu hastanede eğitim görecek. Aynı zamanda sağlık hizmetinde müthiş bir kalite dönüşümü söz konusu olacak. Profesör, Doçent ve Dr. Öğretim Üyesi hocalarımız hem eğitim verip hem de sağlık hizmeti sunacaklar. Bunun ilimiz için çok önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Hukuk Fakültesi İlk Öğrencilerini Alacak

2018-2019 Eğitim Öğretim yılında Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne öğrenci alımı yapılacağı müjdesini de veren ŞENGÖRÜR, Tıp ve Hukuk fakültelerinin İlimizin hem eğitim kalitesinin artmasında hem de şehrin yeni bir dinamik kazanmasında önemli olduğunu vurguladı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem CERİT ise konuşmasında; “Mutlu İlkbahar” projesinde İl Sağlık Müdürlüğü’nden Evde Sağlık Hizmeti ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Evde Bakım Hizmeti alan engellilere, yaşlılara ve bu kişilerin bakımını üstlenen kişilere Kırklareli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakımı programı öğrencilerince ziyaretler gerçekleştirildiğini ve bu ziyaretlerde yapılan çalışmalarda ilgili vatandaşlara ve yakınlarına olumlu yönde bilinçlenme ve farkındalık kazandırıldığını belirtti.

Ayrıca gelecekte sağlık ordusuna katılacak olan öğrencilerin de saha uygulamalarına katılarak deneyimlerini pekiştirdiklerinin altını çizen Dr. CERİT, “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişleri Göster Gülüşlerini” projesinde ise ağız ve diş sağlığı ile hijyen konusunda İl Sağlık Müdürlüğü Diş Hekimi ve Diş teknisyenlerinin Sağlık Hizmetleri MYO Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğrencileriyle birlikte 1350 ilkokul öğrencisine ulaşılarak müşterek faaliyetler yürütüldüğünü söyledi.

Sağlıklı nesiller yetiştirmek adına erken yaşta edinilen bilgi tutum ve davranışların gelecekteki sağlıklı davranışlar için önemli olduğunu sözlerine ekleyen CERİT, iki yıldır Kırklareli Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında sürdürülen bu projelerin ve işbirliğinin gelecek yıllarda da devam etmesi temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet KARAMAN da kapanışı yapılan “Mutlu İlkbahar” projesine Hemşirelik bölümünü de dahil ederek sonbaharda yeniden başlamayı planladıklarını dile getirerek Yaşlı Bakımı bölümü öğrenci ve mezunları ile çalışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Deniz EZGİ BİTEK, “Mutlu İlkbahar” projesini daha sonra da Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama programı Öğr. Gör. Nilüfer ÇEKEN ise, “Minik Eller Yıkansın ve Fırçala Dişlerini, Göster Gülüşlerini” projesini tanıtarak fotoğraf ve video eşliğinde öğrencilerle birlikte projelerde gerçekleştirdikleri faaliyetleri anlattılar.

Toplantı, teşekkür belgesi takdimiyle sona erdi.

Proje Kapanış KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.