Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/07/2018 16:03:47 - 03/07/2018 16:03:47 - 14933 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, 29 Haziran’da Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 13. Üst Kurul Toplantısı’na katıldı. Toplantıya Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile birlikte Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman ŞİMŞEK,  Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman ÖZDEMİR, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin ŞAHİN, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Trakya Üniversitesi Genel Sekreter V. Prof. Dr. Cevdet KILIÇ, Trakya Üniversiteler Birliği 3. Dönem Sekreteri Doç. Dr. Aşkın KOYUNCU ve Trakya Üniversiteler Birliği Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan MEŞE katıldı.

Toplantıda üniversitelerarası iş birliği protokolleri çerçevesinde önceki üst ve alt kurul toplantılarında alınan kararlar, bunlara ilişkin gelişmeler ve Trakya Üniversiteler Birliği’nin 2016-2018 yılları arasında, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Dönem Başkanlığı süresince yapılan ortak faaliyetlere ilişkin sunum eşliğinde bir değerlendirme yapıldı. Toplantı kapsamında, 12. Alt Kurul Toplantısı’nda ele alınan Balkanlar ve İslam Sempozyumu Alt Çalışma Grubu tarafından Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin İlahiyat Fakülteleri Dekanlarının onayı ile “Uluslararası Rumeli İslam Araştırmaları Dergisi” adıyla uluslararası bir yayın çıkarılması için hazırlanan protokol değerlendirildi. Trakya Üniversiteler Birliği öğrencileri için “Çanakkale Şehitlerini Anma” ve “Edirne Tarih Kültür Gezileri” gibi programlar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Kütüphane ve Dokümantasyon Alt Çalışma Grubu tarafından üye kurumlar arasında kütüphanecilik alanında yeni uygulamalar ve iş birlikleri geliştirilmesine karar verilirken, kütüphane çalışanlarının katılacağı “Mesleki Yenilenme Eğitim Toplantıları” düzenlenmesi konusunda hemfikir kalındı.

Toplantıda ayrıca 2018-2020 tarihleri arasında geçerli olmak üzere Trakya Üniversitesi başkanlığındaki yeni dönemde akademik, bilimsel, kültürel ve sportif faaliyetlerin geliştirilmesi için alt kuruldan görüş alınması kararlaştırıldı.

Trakya Üniversiteler Birliği 3. Dönem Başkanlığı’nı 2016 yılından bu yana sürdüren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel ACER, görevini düzenlenen törenle Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na devretti. Devir teslim töreninde, TÜB üyeleri Başkanlık görevini devralan Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU’na yeni görevinde başarılar diledi.

Karşılıklı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle son bulan Trakya Üniversiteler Birliği 13. Üst Kurul Toplantısı sonrasında üst kurul üyeleri, Edirne Valisi Günay Özdemir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

TÜB Üst Kurul Toplantısı

Facebook Twitter Google Plus
TÜB 13. Üst Kurul
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.