Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
16/07/2018 14:52:22 - 30/07/2018 14:52:22 - 13609 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ile üniversitemiz akademik ve idari personeli, Kırklareli Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen “Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşüne” katıldı.

Ülkemizin birlik ve beraberliğini, demokrasiyi ve milli iradeyi engellemeyi hedef alan hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat: 21.30’da düzenlenen demokrasi ve milli birlik yürüyüşüne destek veren üniversitemiz akademik ve idari personeli ile vatandaşlar, belirlenen güzergâh boyunca yürüyerek Özgürlük ve Demokrasi Meydanı’na geldi.

Mehter takımının gösterisiyle başlayan program, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın konuşmasının dinlenilmesiyle devam etti. Programda, şehitler için Kur'an-ı Kerim ve dualar da okundu.

Kırklareli Valisi Osman BİLGİN, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un Türk milleti için hayati bir önem taşıdığını söyledi. Hain FETÖ'cülerin aziz Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine haince girerek vatandaşın paraları ile alınan tank, top ve silahları yine vatandaşa doğrulttuklarını anımsatan BİLGİN, bu hain darbe girişiminin asla unutulmayacağını ifade etti.

Vali BİLGİN, 15 Temmuz 2016 günü aynı zamanda bir milletin asıl gücünün tankı, tüfeği değil; imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiğini dile getirerek şunları kaydetti:

“Bundan böyle hiçbir gücün, milletin iradesini rehin veya teslim alamayacağının, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapılamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. Bu memleket şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır, vatan uğruna nice canlar feda edilmiştir. Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, milli birlik ve beraberlik içerisinde, çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır.”

AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin MİNSOLMAZ ise o gece TBMM'de görev yaparken bombaların patladığını anımsatarak, milli irade hırsızlığına kalkışanlara gereken dersin verildiğini kaydetti. Türk milletinin hain darbe girişimini unutmayacağını belirten MİNSOLMAZ, bu milletin benzer bir mücadeleyi Çanakkale de daha önce verdiğini anımsattı.

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam KESİMOĞLU da, bu darbe girişiminin unutulmadığını ve unutulmayacağını dile getirerek, Türk milletinin daha fazla birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğini vurguladı.

Program, Selaların okunmasının ardından sona erdi.

Rektörümüz, 15 Temmuz Anı Defterine Duygu ve Düşüncelerini Yazdı

Milletine, ülkesine, demokrasiye, tarihine ihanet eden, aklını ve vicdanını FETÖ terör örgütüne adayan zalimler; milletimizin tarih boyunca hiçbir zorbaya teslim etmediği iradesini 15 Temmuz gecesi esir almayı planlanmış, ekmeğini yedikleri bu vatana, her şeylerini borçlu oldukları bu millete acımasızca saldırmışlardır.

Bu topraklar üzerinde yaşamayı hak eden, devletini, vatanını ve bayrağını canından aziz bilen milletimiz; demokrasiye, cumhuriyete, vatanına, mukaddes değerlerine, birlik ve beraberliğine karşı gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimine karşı durmuş ve tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir.

15 Temmuz zaferi bizlere demokrasinin, milli iradenin, bağımsızlığın ve hür yaşamanın değerini bir kez daha göstermiştir. Bu millet, vatanı uğruna şehadete yürüyen ve gazi olan 15 Temmuz kahramanlarını asla unutmayacak!

Cesareti, kahramanlığı ve fedakârlığı ile vatanımızı böldürtmeyen, bayrağımızı indirtmeyen aziz milletimize şükranlarımı sunuyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum.

15 Temmuz KLÜ Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüş

Facebook Twitter Google Plus
15 Temmuz Yürüyüş
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.