Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
20/07/2018 16:13:07 - 20/07/2018 16:13:07 - 8130 Okunma

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, İstasyon Cami ve Müştemilatı Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, İstasyon Mahallesi’nde 600 metrekarelik alana yaptırılan bin 500 kişi kapasiteli Ulu Cami’nin temel atma törenine katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, burada yapmış olduğu konuşmada camilerin medeniyetleri temsil ettiğini söyledi. Konuşmasında 1380 yılında inşa edilen Hızırbey Camii’nin kent için bir medeniyet eseri olduğunu dile getiren DEMİRTAŞ, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizim vazifemiz ibadet yerlerini yönetmek ve Kur'an kursları vasıtasıyla dinimizin temel değerlerini insanlara öğretmektir. Kırklareli’nde toplam 299 cami var, Türkiye sıralamasına baktığımızda 70. sıradayız. Şu anda bu camimizin temelini atıyoruz. Hedefimiz merkezi bir yerde Kırklareli'nin sembolü olacak büyük bir cami yapmak, bunun için çalışmalarımıza başlayacağız." diye konuştu.

İl müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ’ın konuşmasının akabinde Kırklareli’nde yaz Kur’an Kursuna katılan öğrenciler, ilahi sunumu gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek caminin temeli atıldı.

Ulu Camı Temel Atma Töreni KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
İstasyon Cami Temel Atma
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.