Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/07/2018 09:21:18 - 26/07/2018 09:21:18 - 10511 Okunma

Türkiye'deki meteorit çalışmalarını hızlandırmak, bu çalışmaları daha organize ve etkili bir biçimde sürdürmek amacıyla oluşturulan "Türk Meteorit Çalışma Grubu" ilk toplantısını Kırklareli Üniversitesi'nde gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet YEŞİLTAŞ, Meteorit Çalışma Grubu'nun yapacağı faaliyetler ile Türkiye'de meteorit bilimi ve araştırmalarının ivme kazanacağına inandığını ifade ederek grubun başarılı çalışmalara imza atacağına inandığını dile getirdi.

Alt çalışma grupları oluşturulmaya başladığını aktaran YEŞİLTAŞ, "Bu alt çalışma gruplarının meteoritler üzerindeki bilimsel hedefleri ve yapacağı çalışmalar tartışılmıştır. Bir koordinasyon kuruluna sahip olan Türk Meteorit Çalışma Grubu, meteoritler alanında bilimsel araştırma yapmış, yapan veya yapacak olan herkesin katılımına açıktır. Grubun etkinliklerinden, yurt içi ve yurt dışı bilimsel araştırma olanaklarından, finansal destek çağrılarından haberdar olabilmek için http://meteoritcalismagrubu.org/ sitesinden e-posta adresinizle kayıt olmanız yeterli olacaktır." şeklinde konuştu.

Meteorit Çalışma Grubu KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.