Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
15/08/2018 17:29:18 - 15/08/2018 17:29:18 - 15365 Okunma

Üniversitemiz Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muharrem EKŞİ, Türkiye'de sadece Kırklareli Üniversitesi bünyesinde bulunan Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin çalışmaları hakkında Anadolu Ajansı’na (AA) röportaj verdi.

Dr. Öğretim Üyesi EKŞİ, AA muhabirine yaptığı açıklamada; Türkiye'nin tek Kamu Diplomasisi Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak bilimsel bilgi üretme amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

EKŞİ, 2015 yılında kurulan Merkezin; kamu diplomasisi, yumuşak güç, kültür diplomasisi, dijital diplomasi, medya diplomasi, sosyal medya diplomasi gibi alanlarda çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

EKŞİ, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Türkiye'de kamu diplomasisi alanındaki kuramsal bilgi eksikliğini gidermek amacıyla faaliyetler yapmaktayız. Dünya kamuoyuna, Türkiye'mizin fikirlerini ve tezlerini anlatmada yardımcı bilimsel kuruluşlardan biriyiz. Ülkemizin dış politikası başta olmak üzere kamu diplomasisi, kültür diplomasisi ve yumuşak güç üzerine bilimsel makaleler, günlük dış politika olaylarına dair analizler üretmeye başladık. Bu kapsamda çalıştay ve konferanslar düzenleyerek raporlar sunmaktayız. Aynı zamanda Merkezimizin web sayfasında (http://kadam.klu.edu.tr/) günlük analizlere yer vermekteyiz. Bu analizler İngilizce ve Türkçe dillerinde yayınlanmaktadır."

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise Merkezin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek gerçekleştirilecek bütün çalışmalarda Merkezin yanında olduğunu ifade etti. ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda Merkez’de görevli tüm akademik personele teşekkürlerini sundu.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ.

KLÜ KADAM

Facebook Twitter Google Plus
ÜNİVERSİTEMİZDE "KAMU DİPLOMASİSİ" ÇALIŞMALARI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.