27/08/2018 10:46:55 - 27/08/2018 10:46:55 - 9049 Okunma

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üniversite akademik ve idari personeline yönelik ilk yardım eğitimleri devam ediyor.

İlk yardım eğitimleri, 07 Ağustos Salı günü itibarıyla verilmeye başlandı. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’da yer alan İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde verilen eğitimlerde ilk yardım eğitmeni Öğr. Gör. Vedat AÇAR tarafından herhangi bir kaza veya hastalanma sonucu hastaya nasıl ilk yardım yapılacağı teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı tekniklerle anlatılıyor.

07-29 Ağustos tarihleri boyunca devam edecek eğitimlerde 69 personele; yeni katılanlar için 16 saat temel eğitim, daha önce ilk yardım eğitimi ve sertifikası almış olanlar için ise 8 saat güncelleme eğitimi verilecek. İlk yardım eğitiminin ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilecek sınav sonucunda başarılı olanlara 3 yıllık ilk yardımcı sertifikası verilecek.

KLÜ İlk Yardım Eğitim

İLK YARDIM EĞİTİMİ