Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
10/09/2018 13:12:20 - 10/09/2018 13:12:20 - 16081 Okunma

Üniversitemiz tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı tarafından desteklenen İstatistik ve Ekonometri Kampları 7 Eylül 2018 Cuma günü İğneada Resort Hotel’de başladı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Proje Yürütücüsü ve Turizm Fakültemiz Dr. Öğretim Üyesi  Nilüfer VATANSEVER TOYLAN yaptı. Dr. Öğretim Üyesi TOYLAN, Üniversitemiz tarafından TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında yürütülen etkinlikten büyük bir heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek başladığı konuşmasında, TÜBİTAK sayesinde, yeni kurulan üniversitelerdeki akademisyenler için önemli bir işe imza atacaklarını ifade etti. TOYLAN konuşmasına şöyle devam etti: “Proje kapsamında özellikle akademisyenlerin bilimsel araştırma yapma konusunda çeşitli yenilikçi eğitim uygulamaları kullanılarak bilimsel niteliklerinin ve donanımlarının arttırılması amaçlanmaktadır. Bilimsel araştırmada önemli bir yeri olan nicel araştırma yöntemleri üzerine odaklanılması, bu süreçte kullanılan veri derleme ve düzenleme işlemlerinin geliştirilmesi ve veri analizlerinin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Bu çerçevede; senaryo temelli eğitim, işbirlikli grup çalışması, koçluk ve ideathon gibi çeşitli eğitim uygulamaları gerçekleştirilecektir.”

TOYLAN konuşmasının sonunda projenin uygulanması esnasında karşılaşılan tüm engelleri aşmalarında destek olarak projenin hayata geçmesini sağlayan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’e ve proje ekibine teşekkürlerini sundu.

Programın açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR ise; TÜBİTAK 4005 projelerinin katılımcılara kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçladığını dile getirerek bu amaçla etkinlikte bulunan genç akademisyenlerin yenilikçi yaklaşımlarla alacakları eğitimlerin akademik hayatlarında da önemli bir yer tutacağına inandığını kaydetti. Prof. Dr. ŞENGÖRÜR konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı” kapsamında, 2018 yılı itibariyle toplam 51 proje TÜBİTAK tarafından desteklenmektedir. Bu projelerden birinin de Kırklareli Üniversitesi tarafından gerçekleştiriliyor olması Üniversitemiz adına sevindirici bir başarıdır. Bu nedenle projede emeği geçen herkese teşekkür ederim. Proje kapsamında verilecek eğitimlerde, Üniversitemiz öğretim elemanları ve farklı üniversitelerden akademisyenler görev almaktadır. Hocalarımıza verdikleri destek dolayısıyla teşekkür ediyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet ATALAY, 7-16 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “İdeathon Kampları” hakkında katılımcılara bilgilendirme sunumu yaptı.

Sosyal bilimler alanında çalışan araştırmacılara, çalışmalarında en çok faydalandıkları nicel yöntem (İstatistik ve Ekonometri) becerilerini yenilikçi bir eğitim metoduyla kazandırmayı amaçlayan İdeathon Kampları 16 Eylül 2018 Pazar gününe kadar devam edecek.

İstatistik Kamp KLÜ TÜBİTAK

Facebook Twitter Google Plus
İSTATİSTİK ve EKONOMETRİ KAMPLARI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.