Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
24/09/2018 13:20:33 - 24/09/2018 13:39:30 - 15830 Okunma

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü tarafından düzenlenen “3. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi” başlıklı konferans, 20-22 Eylül 2018 tarihlerinde İğneada Resort Hotel’de gerçekleştirildi.

Üniversitemizin ev sahipliğinde yapılan konferansın açılış programına; Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Soner ILIK, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis YAVUZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut AYAR, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serpil AKÖZCAN, öğretim üyeleri ile yurt içi ve yurt dışından çok sayıda bilim insanı katıldı.

Onursal başkanlığını Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün, konferans başkanlığını ise Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Burhan COŞKUN’un üstlendiği konferans, Trakya’da ve Üniversitemizde yapılan temel bilimler ve mühendislik alanlarını kapsayan ilk bilimsel etkinlik olma özelliğini taşıyor.

Konferans programının açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, “3. Uluslararası Organik Elektronik Malzeme Teknolojisi” konulu konferansa ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilimsel çalışmaların sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşımların birebir gerçekleştirildiği etkinliklerin düzenlenmesine büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, konferansla ilgili şu bilgileri aktardı:

“Çok yoğun ve geniş kapsamlı bir programla disiplinler arası birçok önemli konuda yüksek bir bilimsel standardı koruyacağımız için memnuniyet duyuyoruz. Kongremize 44 farklı üniversiteden 120 bilim insanı katılmakta olup, 163 bildiri gönderilmiş ve bu bildirilerin 109’u sözlü, 54’ü poster olarak kabul edilmiştir. Ayrıca her biri konularında tanınmış 11 çağrılı konuşmacı davet edilmiştir.”

ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunarak organizasyon komitesi ile katılımcı bilim insanlarına teşekkür etti.

Konferans Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burhan COŞKUN ise; konferansın amacının organik elektronik alanındaki son gelişmelerin sunumu ve tartışılması olduğunu belirtti. Fizik, Malzeme Bilimi, Kimya, Biyoloji, Matematik, Mühendislik Bilimleri, Çevre Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve diğer bilim dallarında çalışan bilim insanları için uluslararası bir buluşma yeri düzenlediklerini sözlerine ekleyen COŞKUN; “Kongremiz 3 gün sürecektir. İlk 2 günü siz kıymetli katılımcıların sunacakları bildirilerin yer alacağı bilimsel programa ayırdık. Üçüncü gün yapılacak olan Longoz ormanları, Dupnisa mağarası ve Atatürk evi ziyaretlerinin yer alacağı sosyal program ile bilimsel etkinliğimiz sona erecek. Düzenlemiş olduğumuz bilimsel toplantı ile Üniversitemizi ve şehrimizin doğal güzelliklerini sizlere en iyi şekilde tanıtmayı hedefliyoruz.”

Açılış konuşmalarının akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, çağrılı konuşmacılara konferansın anısına plaket takdim etti. Ulusal ve Uluslararası katılımcıların çalışmalarını anlattıkları konferansın ilk iki gününde bilimsel sunumlar gerçekleştirildi.

Konferans KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
KONFERANS
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.