Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
28/09/2018 11:29:38 - 28/09/2018 11:29:38 - 15471 Okunma

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi’ne 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde kayıt yaptıran öğrenciler için 25 Eylül 2018 Salı günü Fakülte Toplantı Salonunda oryantasyon toplantısı düzenlendi.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantı, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Programının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, eğitim kalitesinin arttırılmasında öğrenci odaklı iletişimin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin talep ve ihtiyaçlarının karşılanmasında imkânlar dâhilinde her zaman destek olunacağını belirten Prof. Dr. ŞENGÖRÜR sözlerine şöyle devam etti:  “Kapılarımız sizlere daima açık. Hocalarınız ile iletişiminizi üst seviyede tutun. Bizler burada bir aileyiz. İkinci öğretimimizin olmamasının sizlere daha kaliteli bir eğitim sunabilmemiz açısından bir avantaj olduğunu unutmayın. Bu fırsatı iyi değerlendirmenizi tavsiye ederim. Sizlerin geri bildirimleri bizler açısından çok değerli. Bu yıl öğrenci memnuniyeti araştırması tamamlandı. Bu hususta mühendislik fakültesi olarak iyi olduğumuz noktalar olduğu kadar iyileştirmemiz gereken noktalar da mevcut. Bizim sizden beklentimiz ise söz konusu anketlere doğru cevaplar vererek bizleri yönlendirmeniz. Yol haritamızı sizin beklentileriniz çerçevesinde çizersek sizlere daha iyi hizmet vereceğimizden şüpheniz olmasın. Bir diğer önemli konu da sizlerde oluşturduğumuz aidiyet duygusudur. Mezun olduktan sonra kariyer olarak hangi konuma geldiğiniz ve buradan ayrıldıktan sonra bizimle olan ilişkileriniz bizler için çok kıymetli. Sizler buradan ayrıldıktan sonra da bizleri hatırlayacaksınız. Aidiyet konusunda sizleri belirli bir noktaya getirebilmek yönetimsel olarak bizlerin görevi. Burası ile gönül bağınızın kopmasını asla istemeyiz. Bizler eğitim kalitemizi sizlerle birlikte geliştirmek istiyoruz. Bu kapsamda sizlerden inovatif fikirler bekliyoruz. Eğitim-öğretimi sadece sınıfta bırakmayıp, farklı bölümlerle entegre etmek istiyoruz.”

Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, konuşmasının sonunda öğrencilere sosyal sorumluluk projeleri üretmeleri ve projelere katılmaları hususunda tavsiyelerde bulundu.

Rektörümüzün açılış konuşmasının ardından Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali KANDEMİR, öğrencilere Üniversitemizin akademik ve idari yönetimi, kapasitesi, öğrenci değişim programları, sağlık hizmetleri, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri, yemekhane hizmetleri, barınma imkânları, ulaşım, sağlık, kültür ve spor hizmetleri ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı.

KLÜ Oryantasyon Mühendislik

Facebook Twitter Google Plus
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ORYANTASYON TOPLANTISI
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.