Basın Yayın ve Halkla İlişkiler
T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi
03/10/2018 17:03:59 - 03/10/2018 17:03:59 - 18746 Okunma

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Kurul Toplantısı, 01 Ekim 2018 tarihinde Rektörlük Binası Yönetim Kurulu Salonunda gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR’ün başkanlığında yapılan toplantıya; Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, Fakülte Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Burçin AYDOĞDU ile öğretim üye ve elemanları katıldı.

Hukuk Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Neziha MUSAOĞLU, yaptığı açılış konuşmasında Fakültenin mevcut durumuyla ilgili bilgi verdi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başarı sıralamasına göre Üniversitemiz Hukuk Fakültesini 23 bin ile 28 bin arasında yer alan öğrencilerin tercih ettiğini ve 103 kontenjanın tamamının dolmuş olduğunu söyleyen Prof. Dr. MUSAOĞLU; “Heyecanlıyız. Hukuk Fakültemizi kurduk, akademik kadromuzu oluşturduk ve bir yıl sonrasında derse başladık. Fakültemizin Kamu Hukuku ile Özel Hukuk bölümlerinde; 1 doçent, 6 doktor öğretim üyesi, 1 öğretim görevlisi doktor, 1 araştırma görevlisi doktor, 20 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 29 öğretim elemanı görev yapıyor. Araştırma görevlilerimizin 15’i görevlendirme ile Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisansüstü eğitimlerine devam ediyor. Yüzde 100 doluluk oranıyla derse başladık. Güzel bir sinerji yakaladık ve bu sinerjiyle ilerleyen yıllarda birbirimize daha da kenetlenerek çok daha güzel başarılara imza atacağız” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Bülent ŞENGÖRÜR, ise; Kırklareli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin eğitim öğretime başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında; Fakültenin kuruluş süreci, eğitim kadrosunun tamamlanması ve öğrenci alımı konularında yürüttükleri özverili çalışmaları anlattı.

Kentimiz ile Üniversitemiz arasındaki işbirliğini daha da geliştirme noktasında çok önemli bir adım atmış olduk

Hukuk Fakültesi’nin Kırklareli Üniversitesi için çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. ŞENGÖRÜR, şunları kaydetti: “Kırklareli haklının ve paydaşlarımızın Hukuk Fakültesi’nin kurulması ve Fakülteye öğrenci alınması noktasında beklentileri vardı. Bu beklentiyi gerçekleştirmiş olduk. Böylece Kentimiz ile Üniversitemiz arasındaki işbirliğini daha da geliştirme noktasında çok önemli bir adım atmış olduk. Bu bağlamda Kırklareli Valisi Sayın Osman BİLGİN ve Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Gökhan KAPAĞAN, Hukuk Fakültemize öğrenci alınmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.” 

Nitelikli ve kaliteli bir öğretim kadrosu oluşturduklarını ve öğrenci odaklı bir üniversite olarak öğrencilerinin mesleki temel bilgi, beceri ve değerleri ile fiziksel ve kişisel gelişimlerine büyük önem verdiklerine değinen Prof. Dr. ŞENGÖRÜR; “Son teknoloji araç gereçlerle donatılmış laboratuvarları ve derslikleri ile eğitimde çağdaş ortamları öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizin hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz. Hukuk Fakültemiz, inşaat çalışmaları 2019 yılında tamamlanacak olan III. Merkezi Derslikler Binamızda faaliyetlerine devam edecek. Burada yapımı devam eden modern derslik ve ofislerin yanı sıra kurgusal duruşma salonu Fakültemiz bünyesinde hizmet sunacak. Bu bağlamda gerekli çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. 2018 - 2019 eğitim öğretim yılının hepimize huzur, sağlık ve başarı getirmesini diliyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarından sonra görevde yükselen ve göreve atanan öğretim elemanlarına plaket takdim edildi. Akademik Kurul Toplantısı, öğretim üye ve elemanlarının görüş, öneri ve katkılarının alınması ile sona erdi.

Hukuk KLÜ

Facebook Twitter Google Plus
Hukuk Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.